vrijdag 21 april 2017

Will You Be There? / Dangshin geogi iteojooraeyo (2016)

Land: Zuid-Korea
Regie: Hong Ji-young
Cast: Kim Yun-seok, Byun Yo-han, Chae Seo-jin, Kim Sang-ho, Park Hye-soo, An Se-ha, Kim Sung-ryung e.a.

http://kanebutlerreviews.blogspot.com/2017/04/will-you-be-there-dangshin-geogi.html

Als dank voor het redden van zijn kind, krijgt de chirurg Soo-hyun (Kim Yun-seok) van een mysterieuze man tien pillen die hem instaat stellen om kortstondig terug in te tijd te gaan. Soo-hyun is zelf ernstig ziek en zijn grote wens is om zijn oude liefde nog eenmaal te zien. Tijdens zijn tijdreismomenten komt hij zijn dertig jaar jongere zelf (Byun Yo-han) tegen. Samen komen ze echter tot een hartverscheurend dilemma te staan.

Bij de gedachten van een Koreaanse tijdreisfilm veren we bij Kane & Butler altijd een beetje op. Briljante herinneringen van ‘Il Mare’ komen dan uiteraard meteen bovendrijven. Vanaf nu kunnen we daar het eveneens schitterende en uiterst ontroerende ‘Will You Be There?’ aan toevoegen. Want snel zal de film niet in de vergetelheid geraken.

Kijkers van deze Koreaanse tranentrekker kunnen maar beter goed voorbereid aan de film beginnen. Een glaasje water binnen handbereik is geen onnodige luxe, aldaar het onontkoombare gevecht tegen het oogvocht niet onderschat moet worden. Hoofdrolspelers Kim en Byun, net als de overige cast overigens, zorgen dat zelfs het absurde idee van tijdreizen realistische en oprecht aanvoelt.

‘Will You Be There?’ weet de emotionele snaar veelvuldig te raken, maar weet meer te doen dan louter simpel op de emotie te spelen. De rolprent zit prima in elkaar en het vinkt alle vakjes af waaraan een goede film moet voldoen. Toch zal niet iedereen de zoetheid kunnen waarderen, maar zij die niet bang zijn om oprecht geraakt te worden zullen smullen van Hong Ji-young’s vijfde feature film.


Waardering: 4,5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten