vrijdag 3 februari 2017

Yourself and Yours / Dangsin Jasingwa Dangsinui Geot (2016)

Land: Zuid-Korea
Regie: Hong Sang-soo
Cast: Kim Ju-hyeok, Lee Yoo-young, Kwon Hae-hyo, Yu Jun-sang, Kim Eui-sung e.a.

http://kanebutlerreviews.blogspot.com/2017/02/yourself-and-yours-dangsin-jasingwa.html

Na overmatig alcoholgebruik in het verleden maken Young-soo (Kim Ju-hyeok) en Min-jung (Lee Yoo-young) de afspraak dat de laatst genoemde het wat rustiger aan gaat doen. Als Young-soo van z’n vrienden te horen krijgt dat zijn vriendin zich niet aan de afspraak heeft gehouden en met een andere vent ruzie heeft gemaakt, spreekt Young-soo haar daar op aan. Zij ontkent en na een fikse woordenwisseling besluit ze dat het beter is om even afstand van elkaar te nemen. Young-soo mist haar te erg en probeert haar koste wat kost te zien.

Koreaanse grootmeester Hong Sang-soo prikkelt met zijn achttiende feature de fantasie terwijl hij trouw blijft aan zijn zo typerende stijl waarin de relaties van alledaagse mensen centraal staan. De grens tussen droom en werkelijkheid is een fijne en zet de kijker meermaals op het verkeerde spoor. Hoewel het trucje verschillende keren uitgehaald wordt, trapt men er telkens met open ogen in.

Eveneens een succes is Lee Yoo-young’s vergeetachtige, c.q. speelse personage Min-jung. Zij steelt de show door haar vaak grappige, maar ook meer serieuze optreden en de vraag of ze echt is wie ze zegt dat ze is blijft tot het einde toe in de hoofden rondzwerven. Ook haar mannelijke tegenspelers zijn stuk voor stuk uitstekend gecast en samen zorgen zij voor een geslaagde dynamiek.

‘Yourself and Yours’ voelt door haar uitstekende regie fris, maar tegelijkertijd vertrouwd aan. Hong’s simpele, kenmerkende cinematografie en rustige tempo passen precies bij alledaagsheid van het leven dat de regisseur zo graag op het grote scherm projecteert.


Waardering: 4 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten