vrijdag 24 februari 2017

A Man and a Woman / Namgwa yeo (2016)

Land: Zuid-Korea
Regie: Lee Yoon-ki
Cast: Jeon Do-yeon, Gong Yoo e.a.

http://kanebutlerreviews.blogspot.com/2017/02/a-man-and-woman-namgwa-yeo-2016.html

Nadat zowel Sang-min (Jeon Do-yeon) als Ki-hong (Gong Yoo) hun kinderen hebben afgezet voor een schoolkamp in Finland, raken de twee aan de praat. Sang-min wil graag in de buurt blijven van haar autistische zoon, maar de leidinggevende lerares steekt hier stokje voor. Hoewel de twee vreemde van elkaar zijn, biedt Ki-hong aan om haar naar het kamp te rijden, zo’n vier uur van Helsinki vandaan. Wanneer een sneeuwstorm de weg verspert zijn de twee aan elkaar overgelaten. Na een gepassioneerde trip keren de twee, zonder elkaars naam te weten, weer huiswaarts. Maanden later komen ze elkaar per toeval in Korea weer tegen. Beide hebben een eigen leven, maar zijn elkaar nooit vergeten.

Liefde valt niet te plannen en overkomt je ongeacht in wat voor situatie je verkeert. Dit is heel in het kort waar Lee Yoon-ki’s zevende feature over gaat. Hoewel er al talloze van dit soort films op de markt zijn, weet ‘A Man and a Woman’ toch een welkome aanvulling te zijn. Vooral door haar oprechte karakter en door het niet mooier te maken dan het werkelijk is weet de film te boeien.

Er gebeurt niet bijzonder veel in dit drama dat zich deels in Finland en deels in Zuid-Korea afspeelt. Het verhaal hangt ook iets te veel aan toevalligheden aan elkaar, maar dat lijkt te worden vergeven naar gelang de film naar haar climax toe werkt. Hoewel de film in het midden een beetje inkakt, weten de interessante opening, maar vooral het einde veel goed te maken.

‘A Man and a Woman’ zal vooral herinnerd worden daar haar fabelachtig mooie en gevoelige laatste 10 minuten. Regelmatig vallen filmmakers in de val door de makkelijke uitweg te kiezen om hun de rolprent te laten eindigen. Gelukkig is regisseur Lee Yoon-ki een vakman en weet hij precies de juiste methode te vinden om dit liefdes verhaal memorabel te maken. Net als de liefde kan het Koreaanse ‘A Mand and a Woman’ ook jou zomaar overvallen en niet meer loslaten.


Waardering: 3,5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten