vrijdag 20 januari 2017

Port of Call / Daap hyut cam mui (2015)

Land: Hongkong
Regie: Philip Yung
Cast: Aaron Kwok, Jessie Li, Michael Ning e.a.

http://kanebutlerreviews.blogspot.com/2017/01/port-of-call-daap-hyut-cam-mui-2015.html


Hongkong wordt opgeschrikt door een moord op het zestienjarige meisje Jiamei (Jessie Li) zonder dat haar lichaam gevonden wordt. Niet veel later geeft de vermoedelijke dader Ting (Michael Ning) zichzelf aan, tot grote verbazing van de lokale politie. Zolang het lichaam van het jonge slachtoffer uitblijft, heerst er twijfel over het verhaal van de verdachte. Detective Chong (Aaron Kwok), die de leiding heeft over het onderzoek, ontwikkelt een speciale interesse in de zaak en rust niet totdat hij de motivatie achter de gruwelijke moord achterhaald heeft.

‘Port of Call’ heeft alle ingrediënten om een uiterst spannende ‘whodunit’ te zijn, zij het niet dat al na een kwartiertje de vermoedelijke dader zichzelf al laat opsluiten. Wat volgt is een duistere zoektocht naar het hoe en waarom van deze gruwelijke moord. Niet alleen de motivatie van de dader wordt onderzocht, maar ook het korte leven van het slachtoffer wordt pijnlijk duidelijk.

De donkere verhaallijn wordt uitstekend ondersteund door de grauwe, grijze en prachtige cinematografie. Niemand minder dan de excentrieke, maar zeer bekwame Christopher Doyle is hier voor verantwoordelijk en de geboren Australiër bewijst het kunstje nog lang niet verleerd te zijn.

Hoewel de film zo nu en dan door haar flashbacks, en wat dies meer zij, een tikkeltje verwarrend kan aanvoelen, zorgen de indrukwekkende acteurs ervoor dat de kijker toch geboeid blijft kijken. Zo speelt de op het oog nimmer oud wordende Aaron Kwok een ijzersterke rol als detective Chong en weten de twee nieuwkomers, Jessie Li en Michael Ning, een sterk debuut neer te zetten. ‘Port of Call’ is zoals de slogan van Rivella: een beetje vreemd, maar wel lekker.


Waardering: 3,5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten