vrijdag 5 augustus 2016

The Host / Gwoemul (2006)

Land: Zuid-Korea
Regie: Bong Joon-ho
Cast: Song Kang-ho, Ko Ah-sung, Byun Hee-bong, Park Hae-il, Bae Doona e.a.

http://kanebutlerreviews.blogspot.com/2016/08/the-host-gwoemul-2006.html


Door het dumpen van giftige stoffen in de voor Seoel zo iconische Han-rivier heeft zich in de loop der jaren een gigantisch zeemonster ontwikkeld. Op een drukke zomerdag besluit de gemuteerde amfibie het water te verlaten om zich te goed te doen aan het paniekerige volk. Een van de slachtoffers is de nog jonge Hyun-seo (Ko Ah-sung). Ze wordt door het monster meegesleurd naar het riool, waar het beest zich schuil houdt. Hyun-seo’s vader, de wat slome Park Kang-du (Song Kang-ho), en de rest van de familie maken het hun levensdoel om hun kleine meid terug te vinden en tegelijkertijd wraak te namen op het monster. Zij worden echter door de overheid tegengewerkt, omdat zij mogelijk besmet zijn met een door de mutant overgebracht virus.

‘The Host’ zet met succes een traditie voort van Oosterse monsterfilms. Dit doet het met een uitstekend geanimeerde mutant. Zelfs tien jaar na dato ziet de CGI er nog goed genoeg uit om serieus genomen te worden, iets waar menig digitaal afhankelijke rolprent de nodige moeite mee heeft.

Niet alleen het digitale hoofdpersonage komt overtuigend over, maar ook de menselijke cast is van hoog niveau. De film heeft een goede mix van ervaren acteurs zoals de meesterlijke Song en Byun Hee-bong en nieuw talent zoals de debuterende Ko. Samen vormen zij een interessante familie die als een soort David tegen Goliath de overheid vecht om het leven van de nog jonge Hyun-seo te redden.

Het Koreaanse ‘The Host’ bevat alles wat een goede monsterfilm nodig heeft: een angstaanjagend, moordlustig en uitstekend geanimeerde mutant, strakke actie, toffe personages en een meeslepend verhaal. De film ziet er keurig uit en de twee uur vliegen voorbij. Ondanks het lichtelijk onbevredigende einde doet de rolprent verder weinig fout.


Waardering: 4 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten