vrijdag 12 augustus 2016

Our Little Sister / Umimachi Diary (2015)

Land: Japan
Regie: Koreeda Hirokazu
Cast: Ayase Haruka, Nagasawa Masami, Kaho, Hirose Suzu e.a.

http://kanebutlerreviews.blogspot.com/2016/08/our-little-sister-umimachi-diary-2015.html


De zussen Koda (Sachi (Ayase Haruka), Yoshino (Nagasawa Masami) en Chika (Kaho)) wonen samen en hebben al ruim vijftien jaar geen contact meer met hun gescheiden vader. Plots krijgen ze een bericht dat hun vader overleden is en komen ze in contact met hun halfzusje Suzu (Hirose Suzu). Er is meteen een klik tussen de jongste telg en haar drie halfzussen en Sachi, de oudste van de drie, vraagt haar om bij hen in te komen wonen. Suzu accepteert de uitnodiging, wat leidt tot een nieuwe familiedynamiek in huize Koda.

Regisseur Koreeda Hirokazu is een ervaringsdeskundige als het op innemende familieportretten aankomt en dat is goed te zien in ‘Our Little Sister’. Ook deze film geeft een inkijk in het wel en wee van een hechte Japanse familieband en weet het de vier zussen op een integere manier te portretteren.

Mede door de geweldig en natuurlijk spelende cast weet de rolprent zeer authentiek over te komen. Het helpt dat de personages uiterst aangenaam zijn, waardoor er de hele film lang een sympathiek gevoel in de lucht hangt, zelfs wanneer thema’s zoals overspel en gezinsproblematiek aangesneden worden.

In een heerlijk typisch Koreeda’s, ontspannen tempo zuigt ‘Our Little Sister’ de kijker langzaam maar zeker in de familiesferen van de Koda zusters. In twee razendsnelle uren weet de film de harten te stelen en de schoonheid van familie aan te tonen, zonder ook maar een moment te vervelen.


Waardering: 4 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten