vrijdag 22 juli 2016

Seven Days: Monday-Thursday / Sebundeizu Monday-Thursday (2015)

Land: Japan
Regie: Kenji Yokoi
Cast: Tomoki Hirose, Takeshi Yamada e.a.

http://kanebutlerreviews.blogspot.com/2016/07/seven-days-monday-thursday-sebundeizu.html


Toji Seryo (Tomoki Hirose) is een eerstejaars highschool student die om aandacht van de meisjes nooit verlegen zit. Hij date degene die hem ‘s maandags het eerste de liefde verklaart en geeft ze een week de tijd om z’n hart te veroveren. Het lukt vrijwel niemand om de knappe Seryo aan de haak te slaan. De twee jaar oudere Yuzuru Shino (Takeshi Yamada) is ook gezegend met een goeie kop, maar in tegenstelling tot Seryo wordt hij regelmatig gedumpt. Wanneer Shino Seryo voor de grap mee uit vraagt is dit het begin van een week vol nieuwe ervaringen.

De film is gebaseerd op een bijna negen jaar oude gelijknamige manga en laat zien dat een vertaling naar het witte doek niet altijd goed uitpakt. Dit komt voornamelijk doordat de twee mooiboys voor geen moment echt de indruk wekken dat zij populair zijn bij het andere geslacht. In hun gehele doen en laten kan men niet aan de indruk onttrekken dat de twee diep in elkaars kast verscholen zitten. Daar is natuurlijk niets mis mee, behalve dan dat de geloofwaardigheid van de personages een fikse deuk oploopt. Om nog maar te zwijgen over het feit dat de twee er veel te oud uitzien om voor eerste- en derdejaars scholieren door te gaan.

Dat de film een voor Japan begrippen gewaagd thema aanslaat is te prijzen, maar de uitwerking laat wat te wensen over. Op de cinematografie is niet veel aan te merken, maar de simpele verhaallijn laakt een emotionele band dat de kijker doet verlangen naar meer. Gelukkig duurt de rolprent slechts 67 minuten en dat is meer dan genoeg.

Zo’n relatief korte film, waarin de twee hoofdpersonen in haast elke scene aanwezig zijn, valt of staat met een goede chemie. Ook hier laat de film steken liggen waardoor er niet veel overblijft om van te genieten.


Waardering: 2,5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten