vrijdag 8 juli 2016

Finding Mr. Right / Beijing yushang Xiyatu (2013)

Land: China / Hongkong
Regie: Xue Xiaolu
Cast: Tang Wei, Wu Xiubo, Elaine Jin e.a.

http://kanebutlerreviews.blogspot.com/2016/07/finding-mr-right-bei-jung-yu-shang-xi.html


De zwangere Jiajia (Tang Wei) verruilt Peking voor de gelijknamige stad uit haar favoriete film ‘Sleepless in Seattle’, om op deze manier te zorgen dat haar kindje een Amerikaans paspoort krijgt. Haar rijke vriend blijft in China achter en de communicatie met hem wordt steeds moeilijker. Wanneer de geldkraan ook nog eens dichtgedraaid wordt, wordt Jiajia steeds ongelukkiger. Ze brengt het gros van haar tijd door met haar chauffeur Frank (Wu Xiubo), iemand waar ze in eerste instantie niets van moet weten. Als de twee enigszins aan elkaar overgeleverd zijn, blijkt Frank toch niet zo’n verkeerde man te zijn.

Romantische komedies hebben een probleem vaak in clichés te vervallen en voorspelbaarder te zijn dan welk ander genre dan ook. Het Chinese ‘Finding Mr. Right’ kampt precies met deze kwesties en doet vrijwel niets unieks. Dat geldt ook voor de humor in de film. De meeste grappen kennen we al of zijn gewoon niet grappig, een uitzondering daargelaten.

Het is bijna ongelofelijk dat briljante acteurs zoals Tang Wei en Wu Xiubo hun medewerking hebben verleend aan deze matige titel. Zonder overigens slecht te spelen komt Tang’s talent niet echt bovendrijven, op de laatste 10 minuten na. Haar tegenspeler Wu komt met z’n vriendelijke uitstraling en personage wel beter uit de verf, maar ook hij is eigenlijk te goed voor de film.

‘Finding Mr. Right’ is een rolprent dat weinig hogen ogen weet te gooien. Vanaf het eerste moment dat de twee tegenpolen elkaar ontmoeten weet je al hoe dit gaat aflopen. Zelfs grote namen zoals Tang and Wu kunnen daar niets aan veranderen. Wat dat betreft is de film een pure verspilling van bewezen acteertalent.


Waardering: 2 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten