vrijdag 27 mei 2016

Strobe Edge / Sutorobo Ejji (2015)

Land: Japan
Regie: Ryuichi Hiroki
Cast: Kasumi Arimura, Sota Fukushi, Yuki Yamada, Yuina Kuroshima, Arisa Sato e.a.

http://kanebutlerreviews.blogspot.com/2016/05/strobe-edge-sutorobo-ejji-2015.html

Middelbare scholier Ninako (Kasumi Arimura) is helemaal hoteldebotel van haar klasgenoot Ren (Sota Fukushi). Ze verklaart hem de liefde terwijl ze weet dat hij al een vaste relatie heeft. De twee blijven vrienden ondanks haar bekentenis. Ondertussen valt Takumi als een blok voor de bijzonder lieve jonge dame en doet er alles aan om haar hart te veroveren. Er lijkt een situatie te ontstaan dat alleen maar verliezers kent.

‘Strobe Edge’ is een rasechte Japanse highschool romance film, waarin niets belangrijker lijkt dan het vinden van dat ene speciale vriendje of vriendinnetje. In deze zin doet de film niet echt iets nieuws, maar wat het doet doet het uitstekend. Zo is er duidelijk nagedacht over hoe de camera zich moet bewegen en ook de gele gloed doet z’n werk goed.

Hoewel de rolprent voor sommige te cliché aan zal voelen, iets wat absoluut geen zeldzaamheid is bij films die gebaseerd zijn op een manga, weet de film toch meer dan gemiddeld te boeien. Reden hiervoor is super zoete Kasumi Arimura. Zij portretteert zo’n puur en lief personage dat het je aan het hart gaat als haar nog prille hartje gebroken wordt. Ook de twee jongens vertolken hun rol naar behoren.

De romantici onder ons zullen deze Japanse titel zeker kunnen waarderen, maar voor hen die niets met het genre hebben valt er verder ook weinig te halen. De film is voorspelbaar, maar is sterk in wat het doet. De film ziet er keurig uit, maar het is de lieftallige Ninako dat de show steelt.


Waardering: 3,5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten