vrijdag 13 mei 2016

Round Trip Heart / Romansu (2015)

Land: Japan
Regie: Tanada Yuki
Cast: Oshima Yuko, Ookura Koji, Nozaki Yoshimi e.a

http://kanebutlerreviews.blogspot.com/2016/05/round-trip-heart-romansu-2015.html


Hachiko (Oshima Yuko) werkt als railcateraar in de ‘Romancecar’, een hogesnelheidstrein in Japan, die overigens niets met romantiek te maken heeft. Hoewel de job weinig glamoreus is, neemt ze deze uiterst serieus. Als ze een passagier, de mislukte filmproducer Sakuraba (Ookura Koji), iets van haar kar ziet stelen doet ze er dan ook alles aan om hem te pakken. Dit brengt de twee bij elkaar en begint een onwaarschijnlijke roadtrip opzoek naar Hachiko’s moeder.

‘Round Trip Heart’ is een roadmovie waarbij de personages een duidelijk belangrijkere rol spelen dan het plot waarin zij acteren. De film brengt de twee tegenpolen haast onder valse voorwendselen bij elkaar; het verhaal slaat namelijk al snel een andere weg in. Daarnaast hebben ook de locaties een beduidend mindere importantie dan je normaal verwacht in een roadmovie.

Gelukkig zijn de personages zelf wel een stuk interessanter. Zowel de knappe treinstewardess als de excentrieke filmproducer spelen een overtuigende rol. Het is echter vooral de laatstgenoemde die het langst blijft hangen door zijn gevarieerde spel en onvoorspelbare karakter. Echte chemie ontbreekt, maar dat behoedt de film in het vallen van welbekende clichés.

Het Japanse ‘Round Trip Heart’ is een aardige film die weliswaar de nodige steekjes laat vallen, maar toch vermakelijk blijft om naar te kijken. Het rustige tempo verveelt niet en dat mag voornamelijk op het conto van Ookura geschreven worden.


Waardering: 3,5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten