vrijdag 3 juni 2016

Coin Locker Girl / Cha-i-na-ta-un (2015)

Land: Zuid-Korea
Regie: Han Jun-hee
Cast: Kim Go-eun, Kim Hye-soo, Lee Soo-kyung, Cho Hyun-chul, Um Tae-goo, Ko Gyung-pyo e.a.

http://kanebutlerreviews.blogspot.com/2016/06/coin-locker-girl-cha-i-na-ta-un-2015.html


Il Young (Kim Go-eun) groeit op in een gevaarlijke bende, waarbij woekeraar Mother (Kim Hye-soo) de gevreesde leider is, nadat ze als pasgeboren baby in een kluisje op een Koreaans metrostation gevonden wordt. Al heel haar leven leeft ze met de kennis dat als ze onbruikbaar voor Mother wordt, ze zonder pardon van het leven beroofd wordt. Wanneer ze oud genoeg is, wordt ze ingezet om het geld te innen van klanten die grote sommen geld van de bende geleend hebben. Wanneer ze de opdracht krijgt om de vriendelijke Seok-hyun van z’n organen te ontdoen, begint ze wat tegengas te geven.

Actie thrillers waar vrouwen de scepter zwaaien zijn overduidelijk in de minderheid. In het Koreaanse ‘Coin Locker Girl’ excelleren de zeer charismatische hoofdrolspeelsters, en tevens naam genoten, Kim Go-eun en Kim Hye-soo. Vooral de jongere van de twee weet met speels gemak een koude killer neer te zetten, maar ook haar menselijke kant komt goed over.

De film heeft een 'fijne' donkere sfeer waar de flinterdunne grens tussen overleven en dood van de ene op de andere dag van begin tot eind strak gespannen is. Het pompen of verzuipen gevoel doet z’n werk waardoor het intrigerende verhaal nimmer in een dip geraakt. Dat de rolprent er bovengemiddeld goed uitziet, helpt natuurlijk ook mee.

Naast een fraai verhaal en prima looks is het toch vooral de geweldige cast die van ‘Coin Locker Girl’ een echte topper maakt. De film kan wat zwaar aanvoelen, vooral omdat de bende geldeisers zonder blikken of blozen de slachtoffers van hun organen doen beroven, maar ook het feit dat het lot van menig kind niet altijd rooskleurig eruit ziet en een leven in de criminaliteit niet iets is waar ze zelf een keuze in hebben kunnen maken. Maar hoe cru het ook klinkt, dit is ook de charme van deze boeiende thriller. Met ‘Coin Locker Girl’ zet regisseur Han Jun-hee een memorabel debuut neer.


Waardering: 4 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten