vrijdag 20 mei 2016

Gangnam Blues / Gangnam 1970 (2015)

Land: Zuid-Korea
Regie: Yoo Ha
Cast: Lee Min-ho, Kim Rae-won, Jung Jin-young e.a.

http://kanebutlerreviews.blogspot.com/2016/05/gangnam-blues-gangnam-1970-2015.html


Seoel in de jaren 70 van de vorige eeuw. Jong-dae (Lee Min-ho) en Yong-ki (Kim Rae-won) beschouwen elkaar als broer en leven een simpel bestaan. Als hun huis wordt afgebroken hebben dringend geld nodig en sluiten zich aan bij een rebellerende groep. De twee verliezen elkaar uit het oog en gaan zonder elkaar verder. Drie jaar later probeert Jong-dae een eerlijk bestaan op te bouwen, maar de lokale bendes maken het moeilijk voor hem. Yong-ki heeft zich aangesloten bij een van de meest gevaarlijke bendes van de stad, de Myeongdong-pa. Hun vriendschap wordt ten zeerste op de proef gesteld wanneer ze elkaar weer tegenkomen in een gevaarlijke strijd om kostbaar land in Gangnam.

Het hippe en rijke Gangnam anno 2016 staat in schril contrast met de stad die het zo’n 50 jaar geleden was. ‘Gangnam Blues’ laat door middel van een ellenlange gangsterfilm de beginjaren van de toen opkomende buurt zien. Toch ligt de focus meer op het politieke getouwtrek tussen de bendes corrupte politici. De verhelen verhaallijnen maken het er niet makkelijker op. Ook voor deze film geldt less is more.

Daarnaast is de film gevuld met een berg actie. Zoals een Aziatische gangsterfilm betaamt, zijn het vaak fysieke gevechten en worden de pistolen slechts een enkele keer getrokken. Dit zorgt ervoor dat de actiejunkies ook genoeg aan hun trekken komen in dit verder donkere actiedrama.

‘Gangnam Blues’ ziet er visueel keurig uit en moet het dan ook vooral hebben van het jaren 70 sfeertje. De film zit boordevol slechte personages en weet moeilijk een connectie met het publiek te krijgen. Het is lastig partij kiezen en daardoor voelen de twee uur en kwartier extra lang aan.


Waardering: 3 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten