vrijdag 25 maart 2016

Everything About Her (2016)

Land: Filipijnen
Regie: Joyce Bernal
Cast: Angel Locsin, Vilma Santos, Xian Lim e.a.

http://kanebutlerreviews.blogspot.com/2016/03/everything-about-her-2016.html


Vivian Rabaya (Vilma Santos) is een succesvolle maar ijskoude zakenvrouw. Alles in haar leven draait om haar werk. Zelfs haar familie lijdt er onder, want een normale relatie met haar zoon Albert (Xian Lim) heeft ze nooit gehad. Wanneer er kanker bij haar geconstateerd wordt, krijgt ze een privé verpleegster genaamd Jaica (Angel Locsin). De twee kunnen niet goed door één deur, maar beide hebben belang aan een soepele samenwerking.

Het Filipijnse ‘Everything About Her’ doet precies wat je van te voren verwacht dat het zal doen. Net als bij de overgrote meerderheid van de Filipijnse mainstream films, volgt de rolprent een vast patroon. Troebele relaties worden weer helder en ook de happy ending zie je al van mijlen ver aankomen.

Niet alleen de originaliteit laat te wensen over, maar ook het acteerwerk is niet om over naar huis te schrijven. De film heeft hierdoor moeite om de emotie goed over te brengen op haar publiek. Hoewel de tranen in de Filipijnse romcom rijkelijk vloeien, zo droog zullen de kijkers het houden.

Het komt niet als een verrassing dat ‘Everything About Her’ geen hoogstaande film is. De rolprent houdt de traditie hoog van middelmatigheid voor de Filipijnse film kijkende massa. Leuk is anders, maar je weet waar je aan begint. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.


Waardering: 2,5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten