vrijdag 26 februari 2016

A Good Day to Have an Affair / Baram pigi joheun nal (2007)

Land: Zuid-Korea
Regie: Jang Mun-il
Cast: Kim Hye-soo, Yoo Jin-seo, Lee Jong-hyuk, Lee Min-ki e.a.

http://kanebutlerreviews.blogspot.com/2016/02/a-good-day-to-have-affair-baram-pigi.html


In een online chatbox proberen ‘Dew’ (Kim Hye-soo) en ‘Tweetie’ (Yoo Jin-seo) liefde te hervinden die ze in hun huwelijk zijn kwijtgeraakt. Beide vrouwen spenderen online veel tijd met hun nieuwe vlam en besluiten de online wereld in te ruilen voor offline afspraakjes. Dew spreekt af met een jonge nog onervaren student (Lee Min-ki), terwijl Tweetie met een oudere zakenman, met de alias Fox (Lee Jong-hyuk), aanpapt. Dew en haar jonge minnaar lusten er wel pap van, terwijl Fox alles uit de kast moet halen om te kunnen scoren bij de wat verlegen Tweetie. Vooral laatst genoemde komt erachter dat de online wereld veel verschilt van het leven offline.

Het lijkt erop alsof ‘A Good Day to Have an Affair’ makkelijk probeert te scoren door haar vele soft erotische scenes. Dit werkt echter averechts, want dit gaat ten koste de grote lijn. Het verhaal is namelijk niet goed uitgewerkt en de film eindigt ook met een anti-climax. Ook de personages zijn erg oppervlakkig, vooral de twee mannen vallen tegen.

Het grote minpunt van de film is de afwezig van een emotionele band met de hoofdpersonages. Ook al verkeren de dames in een falend huwelijk en zijn ze alles behalve blij, dit gevoel wordt onvoldoende overgebracht op de kijker. Dit zorgt voor een geforceerd ‘toneelstukje’ tussen de vrouwen en hun overdreven gespeelde minnaars.

De over geacteerde mannelijke rollen zijn onder andere bedoeld voor het komische effect in de film. Echt grappig wordt de rolprent er echter niet van. Een andere invalshoek had beter volstaan. Wat overblijft is een semi hitsige Koreaanse film die zo nu en dan een redelijk niveau haalt, maar, net als ‘Fox’, onvoldoende weet te scoren.


Waardering: 2,5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten