vrijdag 12 februari 2016

The Beauty Inside / Byuti Insaideu (2015)

Land: Zuid-Korea
Regie: Baek Jong-Yeol
Cast: Han Hyo-ju, Yoo Yeon-Seok, Lee Dong-hwi e.a.

http://kanebutlerreviews.blogspot.com/2016/02/the-beauty-inside-byuti-insaideu-2015.html

Elke ochtend wordt Woo-Jin wakker in een nieuw lichaam. Van oude vrouw tot kleine jongen, Chinees of Tsjech, het overkomt hem allemaal. Alleen zijn moeder en beste vriend c.q. business partner Sang-baek (Lee Dong-hwi) weten van zijn onwerkelijke transformaties af. Door zijn bizarre dagelijkse gedaantewisselingen zit een relatie er voor de arme Woo-Jin niet in. Dit gaat hem dwarszitten wanneer hij de beeldschone Yi-Soo (Han Hyo-ju) tegen het lijf loopt.

Het aantal acteurs en actrices die de rol van Woo-Jin vertolken in het Koreaanse ‘The Beauty Inside’ zijn niet op twee handen te tellen. Hoewel er dus geen vast gezicht geplakt kan worden op het hoofdpersonage weten de acteurs stuk voor stuk te overtuigen als de arme Woo-Jin. Des te knapper is het voor de prachtige Han, die telkens met een nieuwe tegenspeler te maken heeft, om een constant hoog niveau te halen. Hulde voor de regie!

Naast de unieke uitvoering van de charismatische reuze cast, is ook het verhaal bijzonder interessant. De balans tussen humor en drama is uitermate goed gelukt en de film ziet er schitterend uit. De twee uur vliegen voorbij en de rolprent wordt nimmer saai en doet verlangen naar meer.

Regisseur Beak Jong-Yeol maakt een heerlijk, intrigerend debuut met z’n vertolking van een uit 2012 daterende Amerikaanse mini-serie. Luchtig doch ontroerend, het unieke ‘The Beauty Inside’ weet positief te verrassen en schaart zich direct tot een van de betere romcoms van de afgelopen jaren.


Waardering: 4,5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten