vrijdag 25 december 2015

No Touching At All / Doushitemo furetakunai (2014)

Land: Japan
Regie: Chihiro Amano
Cast: Kosuke Yonehara, Masashi Taniguchi e.a.

http://kanebutlerreviews.blogspot.com/2015/12/no-touching-at-all-doushitemo.html


Shima (Kosuke Yonehara) is een verlegen homoseksuele jongen die net een nieuwe baan heeft gevonden. Hij heeft stiekem een oogje op z’n baas Togawa (Masashi Taniguchi), maar durft niet toe te geven aan z’n gevoelens. Togawa blijkt een stuk minder verlegen te zijn en laat Shima op onsubtiele wijze merken geïnteresseerd te zijn. Langzaam maar zeker groeien de twee dichter na elkaar toe, maar wanneer Togawa wordt overgeplaatst lijkt er een einde te komen aan hun kortstondig samenzijn. 

Het Japanse ‘No Touching At All’ probeert zich te onderscheiden door een LGBT thema te projecteren op een verder zeer gemiddeld liefdes drama. Dit lijkt niet echt te werken, vooral omdat vergeet de diepte in te duiken. Het homoseksuele sausje voegt weinig tot niets toe aan het verhaal en ook de twee hoofdpersonages hadden een stuk beter uitgewerkt kunnen worden.

Hoewel het verhaal zeker niet uniek genoemd mag worden, wordt het nooit echt saai. De rolprent wordt op prima wijze in beeld gebracht en ook de acteerprestaties van de twee hoofdpersonen scoren zeker een voldoende. Dat de film de negentig minuten niet weet te halen speelt hier ook zeker een rol in.

‘No Touching At All’ is een aardige film die diepgang mist, maar aardig weg kijkt. De jonge regisseur Chihiro Amano weet bij zijn debuut geen complete flater te slaan en mag dus tevreden zijn. De film weet echter ook niet dusdanig te imponeren. Een kleine voldoende volstaat.


Waardering: 3 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten