vrijdag 18 december 2015

The Silenced / Gyeongseonhakyoo: Sarajin Sonyeodeul (2015)

Land: Zuid-Korea
Regie: Lee Hae-young
Cast: Park Bo-young, Park So-dam, Uhm Ji-won, Kong Ye-ji e.a.

http://kanebutlerreviews.blogspot.com/2015/12/the-silenced-gyeongseonhakyoo-sarajin.html

We schrijven het jaar 1938. Japan heerst over Korea en de zieke Ju-ran (Park Bo-young), die in het Japans Shizuko wordt genoemd, wordt naar een meisjeskostschool gestuurd om daar rustig te genezen. Ze wordt niet bepaald hartelijk ontvangen, met uitzondering van Yeon-deok (Park So-dam), met wie ze een vriendschap ontwikkelt. Ju-ran komt erachter dat studenten op mysterieuze wijze verdwijnen en ook de speciale medische behandeling die ze ondergaat voelt niet natuurlijk aan. De jonge Ju-ran gaat op onderzoek uit, maar stuit op de directrice (Uhm Ji-won) van de school.

‘The Silenced’ is een mysterieuze thriller met enkele horror elementen. Super eng wordt de film niet, maar door het goede gebruik van muziek en de donkere beelden weet de rolprent wel het gevoel van een spannende (Koreaanse) horror mee te geven. De cinematografie ziet er keurig uit en ook de scenes waarin de kleine Ju-ran letterlijk bloed aan haar handen heeft, komen goed over.

Het sterkste punt van de film is het acteerwerk. De jong uitziende kostschoolmeisjes komen overtuigend over, zowel in zieke als bovenmenselijke toestand. Vooral hoofdrolspeelster Park Bo-young laat zien over het nodige talent te beschikken.

Toch is niet alles perfect aan deze Koreaanse thriller. Zo hadden de personages iets meer uitgewerkt kunnen worden en ook het verhaal zelf had meer de diepte in mogen gaan, want interessant is het zeker. Al met al kijkt de film lekker weg en en laat je, ondanks het gebrek aan echte schrikmomenten, vaak op het puntje van je stoel zitten.


Waardering: 3,5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten