vrijdag 2 oktober 2015

Yes or No: Come Back to Me / Yes or No 2: Rak Mai Rak Ya Kak Loei (2012)

Land: Thailand
Regie: Saratswadee Wongsomphet
Cast: Sushar Manaying, Supanart Jittaleela, Apittha Khlaiudom e.a.

http://kanebutlerreviews.blogspot.com/2015/10/yes-or-no-come-back-to-me-yes-or-no-2.html


Meisje-meisje Pie (Sushar Manaying) en tomboy Kim (Supanart Jittaleela) zijn nu al drie jaar een gelukkig stel. Nu het afstuderen dichterbij komt, moeten beide dames alleen nog een stage afwerken. Hoewel Pie geregeld heeft om samen op stage te gaan, kiest Kim eieren voor haar geld en heeft zelf een stageplek geregeld die beter bij haar eigen studie past. Dat betekent echter wel dat ze voor een langere tijd gescheiden zijn van elkaar. Wanneer Kim samenkomt te werken met haar mooie medestagair Jam, verschijnen er de eerste haarscheurtjes in Pie en Kim’s relatie.

‘Yes or No: Come Back to Me’ is een vervolg op het eerder door Kane & Butler gerecenseerde Thaise ‘Yes or No’. In het eerste deel draaide het vooral om het tot stand komen van de prille liefde tussen de twee tieners. Dat werd verpakt in een aardige herkenbare romantische komedie die lekker vrolijk aanvoelde. Ook deel twee zal veelal herkenbaar zijn voor stelletjes waar het even minder mee gaat, maar vrolijk is de film allerminst. Verdriet voert in dit vervolg de boventoon.

De rolprent mist een beetje de quirkiness en cuteness die zo kenmerkend waren voor het eerste deel. Ook de chemie tussen Manaying en Jittaleela is ver te zoeken. Dat was ook al een beetje geval in het eerste deel, maar komt twee jaar na het origineel pas echt duidelijk bovendrijven. De leuke en beeldschone Khlaiudom lijkt zich wat comfortabelere te voelen in het uitbeelden van een lesbische tiener.

Het komt geregeld voor dat een film het goed doet en er dus een vervolg gemaakt moet worden. Vaak levert de rolprent dan een hoop kwaliteit in. ‘Yes or No: Come Back to Me’ is hier geen uitzondering op. De film weet niet dezelfde aantrekkingskracht van het eerste deel vast te houden en de twee hoofdrolspeelsters lijken, net als in de film, enigszins op elkaar uitgekeken.


Waardering: 2,5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten