vrijdag 16 oktober 2015

Office / O piseu (2015)

Land: Zuid-Korea
Regie: Hong Won-Chan
Cast: Ko Ah-Sung, Bae Seong-woo, Park Sung-Woong, Kim Eui-Sung, Ryoo Hyoun-Kyoung e.a.

http://kanebutlerreviews.blogspot.com/2015/10/office-o-piseu-2015.html


Mi-Rye (Ko Ah-Sung) werkt als stagiaire op kantoor. Ze doet flink haar best, maar kan moeilijk met haar collega’s opschieten. De enige waar ze een goede band mee heeft, is Kim Byeong-Gook (Bae Sung-Woo). Op een dag, geheel uit het niets, vermoord Kim zijn hele gezin. Na zijn brute daad zien de beveiligingscamera’s hem het kantoorgebouw binnenkomen. Het is echter niet te zien wanneer en of hij het gebouw verlaten heeft. Hoe langer Kim vermist is, hoe banger zijn collega’s worden.

 In ‘Office’ wordt op een fraaie wijze de (sociale) werkdruk op de Koreaanse kantoren gecombineerd met een spannend moordverhaal. De bijna twee uur durende thriller blijft door het spannende plot constant interessant. Vooral het einde van de rolprent kent een paar interessante c.q. bizarre wendingen, waardoor de film in een geheel nieuw daglicht lijkt te komen staan.

Het gezicht van de film is de almaar rijzende ster genaamd Ko Ah-Sung. Ook deze keer laat de Koreaanse schone zien van alle markten thuis te zijn. Zoals altijd weet dit supertalent te overtuigen, en weet ze zonder moeite de sympathie voor zich te winnen. Naast de fraaie Ko, weet ook de moordlustige Bae zijn mannetje te staan.

‘Office’ is een titel die door haar interessante verhaal en prima hoofdrolspelers hoge ogen weet te gooien. De film weet een goede balans te vinden tussen het sociale aspect van werkend Korea en de suspense dat een goede thriller moet bezitten. De fantastische Ko bewijst andermaal dat ze niet voor niets een van Korea’s meest begeerde actrices van het moment is.


Waardering: 4 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten