vrijdag 23 oktober 2015

Lacuna / Zui hou yi ye (2012)

Land: China
Regie: Tsang Kwok Cheung, Wan Chi-Man
Cast: Zhang Jingchu, Shawn Yue e.a.

http://kanebutlerreviews.blogspot.com/2015/10/lacuna-zui-hou-yi-ye-2012.html

Shen Wei (Shawn Yue) en Tong Xin (Zhang Jingchu) worden naast elkaar wakker en schrikken zich een hoedje. De twee zijn volslagen vreemden van elkaar en geen van beiden kan zich herinneren hoe ze in hetzelfde bed zijn beland. Nadat ze samen op het politiebureau moeten verschijnen, komen ze er langzaam maar zeker achter wat zich de afgelopen nacht voltrokken heeft.

‘Lacuna’ is een film met een flinterdun plot dat door vele onwaarschijnlijkheden aan elkaar hangt. De mysterieuze nacht wordt geleidelijk aan door de bijrollen aan de hoofdpersonen kenbaar gemaakt. Dit levert vele beelden van de feestende Chinezen op, club na club. Om het verhaal nog een beetje meer diepgang te geven, is er een zoektocht naar Tong Xin’s verdwenen geld gefabriceerd. Dit voegt echter weinig toe.

Ondanks de vele toevalligheden en het wat slappe verhaal is de film best vermakelijk om naar te kijken. De romantische komedie is luchtig en kijkt makkelijk weg door de soms grappige en dan weer zoete fragmenten. Het einde is daarentegen een beetje een anticlimax en de kijker wordt gedurende de hele film op geen enkel moment van zijn verwachte hypothese gebracht.

Het Chinese ‘Lacuna’ is een voorspelbare film, dat vol zit met onvoorspelbare gebeurtenissen om uiteindelijk tot de lang verwachte conclusie te komen. De film weet het bruisende Chinese nachtleven prima in beeld te brengen zonder dat het irritant wordt. Regisseurs Tsang Kwok Cheung en Wan Chi-Man weten van ‘Lacuna’ geen echte topper te maken, maar weten voor sommige feestliefhebbers misschien wel een akelig herkenbare film neer te zetten.


Waardering: 3 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten