vrijdag 4 september 2015

Luxury Car / Jiang cheng xia ri (2006)

Land: China
Regie: Wang Chao
Cast: Tian Yuan, Wu You Cai, Huang He, Li Yi Qing e.a.

http://kanebutlerreviews.blogspot.com/2015/09/luxury-car-jiang-cheng-xia-ri-2006.html


Het gaat niet goed met de vrouw van Li Qimin (Wu You Cai) en haar laatste wens is om haar zoon nog één keer te zien. Li Qimin vertrekt naar de stad op zoek naar hun spoorloze jongen. Aangekomen in Wuhan, verblijft hij bij z’n dochter Li Yanhong (Tian Yuan) die in het dagelijks leven haar geld verdient als escort in een hippe karaokebar. Samen met een lokale politieagent en de veel oudere vriend en tevens baas van zijn dochter, He Ge (Huang He), gaan zij opzoek naar elk spoor dat leidt naar zijn vermiste zoon.

Op het eerste gezicht lijkt ‘Luxury Car’ een film met een simpel verhaal waarin een vader opzoek gaat naar zijn zoon. Toch weet de rolprent te verrassen naarmate het plot zich verder ontwikkelt. Alle personages worden op een kundige manier aan elkaar gelinkt. Iets wat je in het begin niet snel ziet aankomen.

De op sterven liggende vrouw van Li Qimin; de moeilijk verlopende zoektocht en het marginale bestaan van Yanhong: al deze droefenis wordt door regisseur Wang Chao samengevat in de grijze en grauwe weergave van de miljoenenstad Wuhan. Hierdoor hangt er gedurende de 90 minuten een trieste sfeer over de film heen. Hierdoor komt de climax van de rolprent des te harder aan.

‘Luxury Car’ is een film die in eerste instantie weinig spectaculair lijkt te zijn. Het sterke verhaal en de prima acterende cast bewijzen echter het tegendeel. Het tempo ligt laag, maar zeker in de tweede helft van de film zit de kijker aan de buis gekluisterd. De verrassende plotwending komt echt uit het niets vallen en komt op precies het juiste moment.


Waardering: 3,5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten