vrijdag 28 augustus 2015

A Bittersweet Life / Dalkomhan insaeng (2005)

Land: Zuid-Korea
Regie: Kim Jee-woon
Cast: Lee Byung-hun, Kim Yeong-cheol, Shin Min-A, Kim Roe-Ha

http://kanebutlerreviews.blogspot.com/2015/08/a-bittersweet-life-dalkomhan-insaeng.html


Sun-woo (Lee Byung-hun) krijgt van Mr. Kang (Kim Yeong-cheol), bendeleider die opereert vanuit een hotel in Seoul, de opdracht om zijn jonge vriendin Hee-soo (Shin Min-A) na te trekken op eventueel geheime liefdes. Wanneer hij haar met haar minnaar op heterdaad betrapt, moet hij de twee genadeloos afmaken. Sun-woo, enigszins betoverd door de bloedmooie Hee-soo, besluit tot genade; iets wat hem duur komt te staan.

Bruut. Zo kan men Kim Jee-woon’s actievolle thriller ‘A Bittersweet Life’ het best omschreven worden. Gewelddadige moordaanslagen, al dan niet vergezeld door liters bloed en ontelbare kogels, zijn niet op twee handen te tellen. Gelukkig ziet de actie er fraai uit en past het ook binnen het enigszins simpele, maar oh zo Koreaanse verhaal. De rolprent scoort punten door het liefdesspel wat zich in het begin lijkt te ontpoppen, verstandig achterwege te laten en zich daarentegen vol op de actie te leggen.

De film kent eens aantrekkingskracht van een heuse suspense thriller. Hoofdrolspeler Lee heeft een ongelofelijke gunfactor, waardoor de kijker op het puntje van z’n stoel zit om te bedenken en te kijken hoe de charmante Koreaan zich voor de zoveelste keer weer uit nesten weet te redden. Niet altijd even realistisch, maar wel zo spectaculair. En toch weet de de film te overtuigen, mede dankzij de goed gechoreografeerde vechtscènes en de goed acterende Lee.

‘A Bittersweet Life’ is een film voor de actiejunkies, maar ook voor de betere filmliefhebbers. Het ietwat simpele verhaal, wordt op sublieme wijze vertolkt door de goed acterende cast en de puike cinematografie zorgt voor een prettige kijkervaring, ondanks het moordlustige karakter van de film.


Waardering: 4 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten