vrijdag 18 september 2015

Dancing Without You (2008)

Land: Taiwan
Regie: Robin Lee Yun-Chan
Cast: Vivian Hsu, Tony Yang e.a.

http://kanebutlerreviews.blogspot.com/2015/09/dancing-without-you-2008.html


Tot drie keer toe ziet Luchi (Tony Yang) een meteoriet op aarde storten wanneer hij in aanraking komt met gigantisch grote biljartballen. Gewapend met zijn camera gaat Luchi, een lid van de Astronomical and Extra-terrestrial Research Association, eropuit om bewijs te vinden voor buitenaards leven. Hij zet z’n camera neer vlak bij een dichtbijgelegen meer. Wanneer hij een nog onbekende vrouw (Vivian Hsu) het water in ziet vallen, duikt hij er meteen achteraan. Het blijkt een getalenteerde ballerina te zijn die door een voetblessure haar rol heeft moeten opgeven. Dit is het begin van een apart samenzijn.

Bizar is het toverwoord voor een ieder die de opening, inclusief credits, van het Taiwanese ‘Dancing Without You’ ziet. Stiekem hoop je erop dat de film het aandurft om anderhalf uur lang deze lijn door te trekken. Dat gebeurt alleen niet. Al snel verliest de rolprent zijn unieke karakter, al maakt deze aan het einde van de film nog wel een kleine comeback.

Regisseur Robin Lee Yun-Chan probeert de comedy te vermengen met een wat dramatischer verhaal over een ballerina die haar droom in duigen ziet vallen. Mede door het wat matte karakter van de danseres en de ontbrekende chemie tussen de hoofdpersonages komt dit niet helemaal lekker uit de verf.

‘Dancing Without You’ is een matige film dat de verkeerde weg ingeslagen laakt te zijn. Van de doldwaze inleiding blijft bijna niets meer over. Jammer, wat dat heeft de film nodig om zich te differentiëren. Wat overblijft is een aardig idee, en dito cinematografie. Maar niet veel meer dan dat.


Waardering: 2,5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten