vrijdag 14 augustus 2015

Aku Terima Nikahnya (2012)

Land: Maleisië
Regie: Eyra Rahman
Cast: Adi Putra, Nora Danish e.a.
http://kanebutlerreviews.blogspot.com/2015/08/aku-terima-nikahnya-2012.html
Johan (Adi Putra) en Arlisa (Nora Danish) zijn een pas getrouwd stel en voelen zich het gelukkigste koppel op aarde. Het gaat echter al snel mis wanneer Johan tijdens het hardlopen door een auto geschept wordt. Na een maand in coma gelegen te hebben, wordt hij wakker met een vorm van geheugenverlies. De laatste periode van zijn leven kan hij zich niet meer herinneren en dus ook niet dat hij met zijn grote liefde Arlisa is getrouwd. Arlisa laat het er niet bij zitten en zet alles op alles om Johan’s geheugen op te frissen.

Wat een mierzoet meeslepend drama moest worden, eindigt in een voorspelbare en met clichés gevulde middelmaat. Nimmer grijpt de film je bij de strot; iets dat toch wel een vereiste is als je met dit onderwerp aan de haal gaat. De reden dat Eyra Putra’s regiedebuut hier niet in slaagt, is het feit dat alles er veel te dik bovenop ligt. Het begint bij het overdreven gelukkige samenzijn van de twee tortelduiven en het houdt maar niet op. Ook de over de top verwarde blik die Putra op z’n personage’s gezicht tovert deelt hier in mee.

De film, hoewel, aardig in beeld gebracht, voelt als het ware te nep aan om te boeien. Vanaf het eerste moment weet je al hoe je de komende anderhalf uur door gaat brengen. Niets, maar dan ook echt helemaal niets, is verrassend aan deze Maleisische film. De originaliteit is helaas ver te zoeken.

‘Aku Terima Nikahnya’ heeft geprobeerd om een meeslepend verhaal te vertellen, maar slaagt door haar eigen enthousiasme de plank mis. Geloofwaardig wordt het nooit, al brengt de constante tragische (piano)muziek de kijker enigszins in de stemming.


Waardering: 2,5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten