vrijdag 6 februari 2015

Bangkok Dangerous (2000)

Land: Thailand
Regie: Oxide Pang Chun, Danny Pang
Cast: Pawarith Monkolpisit, Pisek Intrakanchit, Patharawarin Timkul, Premsinee Ratanasopha e.a.

http://kanebutlerreviews.blogspot.com/2015/02/bangkok-dangerous-2000.html
Kong (Pawarith Monkolpisit) is een doofstomme jonge gangster in het hart van Bangkok. Samen met zijn broer Jo (Pisek Intrakanchit) wordt hij ingehuurd om het vuile werk in de onderwereld op te knappen. Op een dag ontmoet de vriendelijk ogende Kong een apotheekmedewerkster en valt hij als een blok voor haar. Hij probeert zijn beroep voor haar geheim te houden, maar dat valt nog niet mee.

Zoals je mag verwachten van een gangsterfilm over het met geweld gevulde criminele circuit in Bangkok, krijgt de kijker een hoop stoere beelden voorgeschoteld. Deze actie gaat vergezeld met bijpassende muziek. De Thaise boeven worden bij bosjes omgelegd en dat wordt prima in beeld gebracht. Regisseurs Oxide Pang Chun en Danny Pang hebben duidelijk getracht de film een wat meer artistiek karakter te geven.

Er gebeurt veel in de film. Misschien wel iets te veel. De gebeurtenissen volgen zich in een rap tempo op, maar de rolprent draait een beetje om de hete brei heen. De film voelt daarom iets te gefragmenteerd en dus niet als een geheel aan. Jammer, want vooral de stilzwijgende Monkolpisit weet wel te overtuigen.

'Bangkok Dangerous' is vooral voor de actiejunkies aardig kijkvoer. Zij die het verhaal boven de actie verkiezen komen er iets bekaaid vanaf. De artistieke insteek met de aardige cinematografie zullen voor de laatstgenoemde groep kijkers niet voldoende genoeg zijn. Toch verdient deze Thaise titel een voldoende, mede door de prima debuterende Monkolpisit.


Waardering: 3 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten