vrijdag 20 februari 2015

The End of Summer / Natsu no owari (2013)

Land: Japan
Regie: Kazuyoshi Kumakiri
Cast: Hikari Mitsushima, Kaoru Kobayashi, Gô Ayano e.a.

http://kanebutlerreviews.blogspot.com/2015/02/the-end-of-summer-natsu-no-owari-2013.html

Tomoko (Hikari Mitsushima) heeft al acht jaar een relatie met de al getrouwde Shingo (Kaoru Kobayashi). Hoewel ze er vrede mee heeft dat ze haar liefde moet delen met een ander gezin, loopt de relatie niet soepeltjes meer. Wanneer ze in contact komt met Ryota (Gô Ayano), een persoon uit haar verleden, beginnen de twee een affaire. Maar ook hier vindt Tomoko niet wat ze zoekt.

In een voornamelijk ietwat donker gesitueerd huis wordt de kijker meegenomen in de sleur van Tomoko’s bestaan. De rolprent bevat een enigszins deprimerende sfeer die de hele lengte van de film bestrijkt, maar wel precies het gevoel van Tomoko weergeeft. De prachtige cinematografie brengt dit drama op een rustige, haast typisch Japanse manier in beeld. Ondanks dit rustige tempo voelt de film bij vlagen verwarrend aan.

‘The End of Summer’ weet het hoogst te scoren op het gebied van de acteerprestaties. Alle drie de hoofdrolspelers leveren prima werk, maar het is vooral Mitsushima die de show steelt. Geen emotie is haar vreemd en dat laat ze zien ook. Ogenschijnlijk zonder moeite weet ze het publiek te overtuigen hoe ze zich voelt.

Regisseur Kazuyoshi Kumakiri weet een aardig drama met een typisch Japans gevoel neer te zetten. De synopsis is interessant, maar de uitvoering had een tikkeltje korter gemogen. Door de fraaie manier van filmen en prima acteerprestaties weet ‘The End of Summer’ zich goed staande te houden.


Waardering: 3,5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten