vrijdag 13 februari 2015

A Reason to Live / O-neul (2011)

Land: Zuid-Korea
Regie: Lee Jeong-hyang
Cast: Song Hye-kyo, Nam Ji-hyeon, Song Chang-ui, Ki Tae-yeong e.a.

http://kanebutlerreviews.blogspot.com/2015/02/a-reason-to-live-o-neul-2011.html

Op de verjaardag van Da Hye (Song Hye-kyo) slaat het noodlot voor haar en haar verloofde Sang Woo (Ki Tae-yeong) toe. De jonge bruidegom in spé wordt op een regenachtige nacht overreden door een 15-jarige jongen op een scooter en overlijdt. Da Hye vergeeft de minderjarige dader, maar vooral Sang Woo’s zusje Ji-min (Nam Ji-hyeon), die zelf constant wordt mishandeld door haar vader, vindt dat niet kunnen. Naarmate de tijd verstrijkt, krijgt Da Hye ook meer spijt van haar vergevingsgezindheid.

‘A Reason to Live’ is een film die niet schroomt om zware thema’s zoals vergeving en huiselijk geweld aan te snijden. De rolprent laat op fraaie wijze zien hoe beide onderwerpen een negatief effect kunnen hebben op het menselijke individu. Helaas legt regisseuse Lee Jeong-hyang iets te veel nadruk hierop. Zowel in Da Hye’s vergevingsverhaallijn, als in Ji-min’s thuissituatie valt de film iets te veel in herhaling.

De herhaling wordt gecompenseerd door de prima acteerprestaties en dito cinematografie. Hoofdrolspeelster Song maakt een overtuigende ontwikkeling door en raakt zo nu en dan een gevoelige snaar. Zij wordt hierbij ondersteund door de zeer fraaie beelden. De vele medium close-ups zien er erg gelikt uit.

Het Zuid-Koreaanse ‘A Reason to Live’ weet, ondanks de depressieve thema’s, door haar overtuigende spel en schitterende beelden niet te zuur aan te voelen. Opbeurend is de film allerminst, maar het laat wel op een realistische manier zien hoe moeilijk het is voor de nabestaanden om hun leven weer op te pakken.


Waardering: 3,5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten