vrijdag 23 januari 2015

For Love or Money / Lushui Hongyan (2014)

Land: China
Regie: Gao Xixi
Cast: Liu Yifei, Rain, Joan Chen e.a.

http://kanebutlerreviews.blogspot.com/2015/01/for-love-or-money-lushui-hongyan-2014.html
Na een avontuur als stewardess keert Xing Lu (Liu Yifei) terug in Shanghai om een koffiezaak te runnen. Ze komt erachter dat haar vriend haar verlaat om te trouwen met een steenrijke andere vrouw. Door omstandigheden ontmoet ze Xu Chengxun (Rain), een arme kunstenaar, en de twee vallen langzaam maar zeker voor elkaar. Wanneer Xu Chengxun het serieuzer wil maken, haakt Xing Liu om verdachte redenen af.

De opvallendste naam in de cast is die van hoofdrolspeler Rain. Deze Koreaanse mooiboy en superster, in een verder compleet Chinese bezetting, spreekt geen mandarijn en zijn stem is dus nagesynchroniseerd. De echte Rain fans zullen teleurgesteld zijn dat zij hun favoriete zanger/acteur niet zelf horen praten. De nasynchronisatie voelt niet natuurlijk genoeg aan en de vraag waarom er geen Chinees supermodel is gecast is dan ook een terechte.

De film draagt een duidelijke boodschap uit: geld maakt niet gelukkig en verpakt dit in een redelijk voorspelbaar drama. Hoewel de rolprent enkele plotwisselingen kent, zijn de consequenties makkelijk te raden. De boodschap in combinatie met het eeuwenoude arm-rijk liefdesthema zorgt ervoor dat ‘For Love or Money’ een beetje als dertien-in-een-dozijn aan voelt.

Toch is niet alles teleurstellend. De film ziet er leuk uit en ook de muziek klinkt prettig in de oren. De rolprent weet zich alleen niet genoeg te differentiëren tegenover andere films met dezelfde thema’s. Een nipte voldoende blijft zodoende staan.


Waardering: 3 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten