vrijdag 5 december 2014

Love Summer (2011)

Land: Thailand
Regie: Triluck Makmeongpad
Cast: Thana Aiemniyom, Thanwa Suriyajak, Jonathan Samson, Pimchanok Leuwisetpaiboon, Yui Tatsumi e.a.

http://kanebutlerreviews.blogspot.com/2014/12/love-summer-2011.html
Wanneer Josh (Thanwa Suriyajak) uit Amerika terug in Thailand komt, staat zijn beste vriend Jack (Thana Aiemniyom) hem op te wachten. Samen zijn ze plan om naar Phuket te reizen. Op het vliegveld komen de twee in aanraking Bob (Jonathan Samson), een extraverte toerist. Ze besluiten om samen door te reizen. Onderweg pikken ze ook nog Kai-Muk (Pimchanok Leuwisetpaiboon) en Yui (Yui Tatsumi) op. Wat begon als een stel vreemdelingen, eindigt als een hechte vriendenclub.

‘Love Summer’ is film die niet te serieus genomen moet worden. Verwacht geen ingewikkelde karakter- of plot-ontwikkelingen, maar zet gerust je verstand op nul. Dat is ook helemaal niet erg, want daar gaat het bij de gemiddelde comedy ook niet om. Wat in positieve zin opvalt is de cinematografie. De beelden zien er fris uit en het zonnige Thailand komt goed tot zijn recht op beeld.

Waar wel aan geërgerd kan worden, is het matige Bob karakter. Zowel de overdreven regie als het acteerwerk houdt niet over. Ook het vriendschapsthema komt erg geforceerd over. Nee, qua overtuiging scoort de rolprent erg laag.

‘Love Summer’ kan het best gezien worden op een koude winterdag. Het fraaie Thaise landschap en snikhete zon lijken door de buis de huiskamer binnen te komen. Voor het verhaal en de comedy-elementen hoef je het namelijk niet te doen.


Waardering: 2,5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten