vrijdag 28 november 2014

B420 (2005)

Land: Hong Kong
Regie: Mathew Tang
Cast: Miki Yeung, Sam Lee, Ben Hung e.a.

http://kanebutlerreviews.blogspot.com/2014/11/b420-2005.html
Koey (Miki Yeung) is een zorgeloze twintiger die veel van haar tijd doorbrengt met Willy (Sam Lee) in de straten van Macau. Tegelijkertijd chat ze online met een vreemdeling, die haar vriend Simon (Ben Hung) blijkt te zijn en stiekem een oogje op haar heeft. De levens van hun drieën verwikkelen zich steeds meer in elkaar. Koey is altijd in geldnood, maar verzint met haar twee vrienden een gevaarlijk plan.

Het zorgeloze karakter van Koey is de hele film voelbaar. De camera speelt hier prima op in. Het plot wordt soepel in beeld gebracht; geen hectische camerabewegingen, maar rustige en vloeiende shots worden aan de kijker getoond. De cinematograaf van deze Hongkongse coming-of-age film verdient ook zeker krediet voor de fraaie belichting. Hier ligt dan ook het sterkste punt van de film.

Toch weet regisseur Mathew Tang niet geheel te overtuigen met zijn ‘B420’. Het plot mist een interessante wending, waardoor verhaaltechnisch de film een beetje saai aanvoelt. Dat doet verder niets af aan het acteerwerk van alle drie de hoofdrolspelers. Daar is niets mis mee.

‘B420’ is een rolprent die best aardig is, maar toch niet zal blijven hangen bij de meeste kijkers. Daarvoor mist de film net iets bijzonders. Voor de mensen die het visuele aspect appreciëren, zullen een tikkeltje minder teleurgesteld zijn.


Waardering: 3 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten