vrijdag 12 december 2014

Partners / Pâtonâzu (2010)

Land: Japan
Regie: Masaru Shimomura
Cast: Yusoke Asari, Risa Kondo, Chihiro Otsuka e.a.

http://kanebutlerreviews.blogspot.com/2014/12/partners-patonazu-2010.html


Tsuyoshi (Yusoke Asari) haat noch houdt van honden en besluit, puur voor het geld, om blindengeleidehond trainer te worden. De familie van de jonge Miu (Risa Kondo) voedt ondertussen een pup, genaamd Chie, op die later door Tsuyoshi getraind zal worden. Tegelijkertijd krijgt de rockzangers Makoto (Chihiro Otsuka) een ongeluk op het podium waardoor ze blind raakt. Het fenomeen dat deze drie verschillende personen samen brengt is de trouwe viervoeter Chie.

Wanner je denkt aan films met een hond in de hoofdrol, kom je al snel bij de Beethoven en Airbud-films. Een haast groter contrast bestaat niet. In deze Japanse rolprent staat de blindengeleidehond Chie centraal. In plaats van een over de top komedie hebben we hier te maken met een zeer degelijk drama.

In ‘Partners’ wordt vooral gegokt op de gevoelige medemens. Naast het feit dat de honden een belangrijke rol zijn toegedicht, wordt er ook veel aandacht besteed aan het verliezen van het dierbare. Hierin schuilt het sterke punt van de film. Vooral Chie, de held van het verhaal, weet soms de gevoelig snaar maar al te goed te raken.

Regisseur Masaru Shimomura heeft een prima drama gecreëerd, dat alleen iets te voorspelbaar verloopt. Al vanaf het eerste moment voel je hoe de drie hoofdrolspelers aan elkaar verbonden zijn. Toch neemt dat niet alle plezier van het kijken weg, simpel omdat de rolprent verder prima in elkaar steekt. Er zijn verder weinig zwakheden te zien. Een tikkeltje minder voorspelbaar en de film was nóg iets beter geweest.


Waardering: 3,5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten