vrijdag 19 december 2014

The Scarlet Letter / Juhong geulshi (2004)

Land: Zuid-Korea
Regie: Byun Hyuk
Cast: Han Suk-kyu, Lee Eun-ju, Uhm Ji-won, Seong Hyeon-a e.a.

http://kanebutlerreviews.blogspot.com/2014/12/the-scarlet-letter-juhong-geulshi-2004.html

De politie in Seoul vindt een lijk in een plas bloed liggen en aan rechercheur Ki-hoon (Han Suk-kyu) de taak om deze moord op te lossen. De vrouw van de vermoorde man wordt al snel als hoofdverdachte gezien. Het zit echter ingewikkelder in elkaar als in eerste instantie het geval is. Ondertussen heeft Ki-hoon zelf ook nodige aan zijn hoofd, vooral wanneer Ka-hee (Lee Eun-ju), de vrouw waar hij een affaire mee heeft, zwanger van hem raakt.

Deze Koreaanse thriller heeft eigenlijk twee verhaallijnen door elkaar heen lopen. De meeste aandacht gaat echter uit naar Ki-hoon’s persoonlijke drama. Dat is vooral te merken aan de manier waarop het andere verhaal is uitgewerkt. De plottwists zijn nauwelijks plottwists te noemen en de uitkomst daarvan weet niet te bevredigen.

Door het matig uitgewerkte deel van het verhaal wordt te veel de nadruk gelegd op Ki-hoon’s leven. Hoewel hier wat verrassende wendingen inzitten, is een lengte van twee uur iets te veel van het goede. Vooral tegen het einde aan raakt het geduld een beetje op. Ook qua acteerprestaties weet de film niet te verrassen. Er wordt aardig gespeeld, maar bijvoorbeeld Han (Christmas in August & Green Fish) hebben we beter gezien.

Byun Hyuk’s ‘The Scarlet Letter’ is een film die het zichzelf af en toe te moeilijk maakt. De vele plotwisselingen zorgen vaak niet voor het gewenste effect. Ze komen daardoor wat geforceerd over. Dat er aardig wat schort aan de rolprent is duidelijk, maar zo slecht is de film nu ook weer niet. Een echte middenmoter dus.


Waardering: 3 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten