vrijdag 14 november 2014

An Obsession / Tsumetai chi (1997)

Land: Japan
Regie: Shinji Aoyama
Cast: Ryo Ishibashi, Tarô Suwa, Kazuma Suzuki e.a.

http://kanebutlerreviews.blogspot.com/2014/11/an-obsession-tsumetai-chi-1997.html

Wanneer rechercheur Sosuke (Ryo Ishibashi) de achtervolging inzet op de moordenaar die de politie al een tijdje in de gaten houdt, wordt hij door deze zelfde crimineel neergeschoten. Zijn collega c.q. beste vriend Ichii (Tarô Suwa) is snel ter plekke, maar kan niet voorkomen dat een vreemdeling het pistool van de ernstig bloedende Sosuke zich eigen maakt. Na een tijdje worden er willekeurige moorden gepleegd met Sosuke’s dienstwapen. De gehavende rechercheur neemt ontslag en probeert op eigen houtje zijn geweer weer terug krijgen.

‘An Obsession’ is een film met een interessant plot, maar zeer matige uitwerking. Het is vaak onduidelijk wat er zich afspeelt en van enige vorm van karakterontwikkeling is ook geen sprake. Hoe langer de rolprent duurt, hoe minder je te weten komt van de hoofdpersoon en zijn strubbelingen.

Naast de matige uitwerking in het verhaal is deze Japanse misdaadfilm ook technisch niet helemaal in orde. Wat het meest in het oog springt is de matige montage. Dit voelt bij vlagen erg houterig aan en komt soms zelfs wat amateuristisch over.

Regisseur Shinji Aoyama stapelt fout op fout waardoor de film totaal niet geworden is wat het potentieel had kunnen zijn. De matige montage en dito plot- en karakterontwikkelingen nemen alle plezier weg uit de film.


Waardering: 2 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten