vrijdag 21 november 2014

Green Fish / Chorok mulkogi (1997)

Land: Zuid-Korea
Regie: Lee Chang-dong
Cast: Han Suk-kyu, Mun Seong-kun, Shim Hye-jin, Song Kang-ho e.a.

 http://kanebutlerreviews.blogspot.com/2014/11/green-fish-chorok-mulkogi-1997.html

Wanneer Makdong’s (Han Suk-kyu) tijd in het leger er op zit keert hij terug naar z’n familie. Op de terugweg in de trein komt hij terloops Mi-ae (Shim Hye-jin) tegen. Een verdwaald sjaaltje is zijn enige aandenken aan haar. Puur toeval doet de twee weer ontmoeten op straat. Makdong is op zoek naar een baan en Tae-kon heeft connecties met een bendeleider (Mun Seong-kun). Een en een is twee, maar wanneer Makdong meer interesse krijgt in Tae-kon komt z’n relatie met z’n baas in gevaar.

‘Green Fish’ is een drama dat barstensvol actie zit. De gevechten passen prima in het verhaal, maar ook het ongetrainde oog kan zien dat de vele klappen weinig raak zijn. Buiten dat komen de karakters geloofwaardig over. Vooral hoofdrolspeler Han laat zien een veelzijdig acteur te zijn.

Het beste aspect van deze Koreaanse rolprent is de cinematografie. Alles ziet er pico bello uit en vooral de nachtscènes zijn fraai. De donkere straten in de stad worden door de talloze felle neonlichten van kleur voorzien. Ook als de camera er niet op focust, geeft dat een special effect.

Regisseur Lee Chang-dong levert met zijn debuutfilm een zeer aardige rolprent af. Er is weinig mis met de rolprent, maar tegelijkertijd excelleert deze ook niet dusdanig. Een prima cast met een uitstekende hoofdrol en dito cinematografie zorgen voor een vermakelijke kleine twee uur.


Waardering: 3,5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten