vrijdag 26 september 2014

Sana Maulit Muli (1995)

Land: Filipijnen
Regie: Olivia M. Lamasan
Cast: Lea Salonga, Aga Muhlach, William Martinez, Cherry Pie Picache e.a.

http://kanebutlerreviews.blogspot.com/2014/09/sana-maulit-muli-1995.html


Agnes (Lea Salonga), een afhankelijk jonge vrouw is verloofd met Jerry (Aga Muhlach), een jongen die probeert carriere te maken in de marketing wereld. Wanneer Agnes’ moeder haar vraagt om de stap van Manila naar San Francisco te maken, weet ze niet wat ze moet doen. Jerry spoort haar aan om het te zien als een vakantie en hij belooft haar achterna te komen. Jerry gebruikt zijn tijd echter om door te groeien in het bedrijf. De grote afstand drijft het stel steeds verder uit elkaar.

De film draait om de langeafstandsrelatie van de verloofden Agnes en Jerry. De film laat goed zien dat het moeilijk is om een dergelijke relatie goed instant te houden, vooral in het pre-internet tijdperk, met de telefoon als voornaamste communicatiemiddel. De kleinste details kunnen in geheel verkeerd geïnterpreteerd worden. Dat niets, maar dan ook niets onmogelijk is, weet regisseuse Olivia M. Lamasan, met de American dream als instrument, goed te tonen.

De ontwikkeling die beide hoofdrolspelers doorstaan komt goed uit de verf. De rolprent reserveert twee volledige uren om de ontwikkeling langzaam maar zeker naar voren te brengen. Daarnaast geeft het de boodschap ‘behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst’ ook goed weer.

‘Sana Maulit Muli’ weet zich te onderscheiden van het gros van de melodramatische Filipijnse films. Dit doet de rolprent door te beschikken over een goed plot en dito acteurs. Salonga heeft geen moeite om haar tranen te laten zien en ook Muhlach komt overtuigend over. De film ontkomt echter niet aan de typische Filipijnse overdreven verliefdheid van de karakters, wat voor de gemiddelde westerse filmkijker iets te veel van het goede is.


Waardering: 3,5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten