vrijdag 12 september 2014

Rough Play / Baewooneun Baewooda (2013)

Land: Zuid-Korea
Regie: Shin Yeon-shick
Cast: Lee Joon, Yang Dong-kun, Ma Dong-seok. Seo Yeong-hie, Son Yong-hwa e.a.

http://kanebutlerreviews.blogspot.com/2014/09/rough-play-baewooneun-baewooda-2013.html

Oh Young (Lee Joon) is een acteur die er nogal een aparte manier van acteren op na houdt. Hierdoor weet hij moeilijk een fatsoenlijke rol te strikken. Wanneer hij een kans krijgt om een bijrol in een film te spelen, valt hij meteen op bij het grote publiek. Van de ene op de andere dag is hij wereldberoemd in eigen land. Oh Young krijgt de nodige spatjes en leert al snel dat het leven van een beroemd acteur ook duistere kanten bezit.

‘Rough Play’ is in alle opzichten een donkere film. De visueel duistere scenes komen goed overeen met het donkere karakter van de rolprent. Zoals je bij een Kim Ki-duk (producer) mag verwachten, wordt geweld niet vermeden. De nadruk op de negatieve aspecten van snel verkregen roem is de te zwaar. Door ook wat positieve momenten toe te voegen zou de hele rolprent een iets lichter karakter krijgen.

Het kost enige moeite om ‘Rough Play’ constant serieus te nemen. Te vaak bekruipt het gevoel dat de film te ver van de realiteit af staat. Jammer, want zonder dat gevoel zou de rolprent iets boeiender zijn. Ook valt het plot te veel in herhaling, wat het kijkplezier niet vergroot.

Toch is niet alles slecht in deze film. De rolprent is desondanks interessant genoeg, al is het maar om ontwikkeling van de hoofdrolspeler te volgen. Hoewel de beelden veelal donker zijn, is de film niet slecht geschoten. Met de cinematografie is weinig mis. Ook de acteurs vullen hun rol goed in. Lee Joon valt niets te verwijten. Het grootste nadeel is dat ‘Rough Play’ zich te weinig weet te onderscheiden in de grote poel van Koreaanse producties.


Waardering: 3 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten