vrijdag 5 september 2014

I Am Ichihashi: Journal of a Murderer / I Am Ichihashi: Taiho sareru made (2013)

Land: Japan
Regie: Dean Fujioka
Cast: Dean Fujioka, Takashi Nishina, Shinichi Tsuha, Cozy Sueyoshi e.a.

 http://kanebutlerreviews.blogspot.com/2014/09/i-am-ichihashi-journal-of-murderer-i-am.html
In Chiba, Japan wordt een Engelse lerares door Tatsuya Ichihashi (Dean Fujioka) van het leven beroofd. Ichihashi vlucht van stad naar stad en probeert op deze wijze uit de handen van de politie te blijven. Daarnaast ondergaat hij plastische chirurgie om minder herkenbaar te worden. Tegenover de camera bekent Ichihashi zijn daden.

Deze Japanse film waarin naast hoofdrolspeler, Dean Fujioka ook als schrijver en regisseur op de aftiteling te zien is, berust op een opvallend waargebeurd verhaal. Het sinistere karakter van het verhaal wordt vertolkt door de dito sfeer die de hele rolprent voelbaar is. Vooral de bekentenissen tegenover de camera weten het duistere aspect kundig te vatten.

Het is Fujioka gelukt om de aandacht van de kijker van begin tot eind vast te houden. Dat de film maar tachtig volle minuten duurt, doet niets af aan deze prestatie. Hoewel de rolprent over het algemeen een grauwe tint heeft, weet de filmmaker toch voldoende afwisseling in manier van filmen te implementeren. Naast de prima regie en het intrigerende verhaal is ook het spel van de alleskunner Fujioka prima te noemen. Hij weet te overtuigen als voortvluchtige moordenaar die langzaam maar zeker het spoor bijster raakt.

Dat ‘I Am Ichihashi: Journal of a Murderer’ ook daadwerkelijk in het echt gebeurd is, maakt de rolprent alleen maar beter. De film combineert een uniek op feiten berustend verhaal met een uitstekende uitwerking die je tachtig minuten lang weet te boeien. Wat wil je nog meer?


Waardering: 4 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten