vrijdag 4 juli 2014

Your Place or Mine / Mooi tin oi lei 8 siu see (1998)

Land: Hong Kong
Regie: James Yuen
Cast: Tony Leung, Alex Fong, Vivian Hsu, Ada Choi, Suki Kwan, Aileen Tung e.a.

http://kanebutlerreviews.blogspot.com/2014/07/your-place-or-mine-mooi-tin-oi-lei-8.html
In de drukke reclamewereld van Hong Kong heeft de loyale Wai (Tony Leung) moeite om de ware liefde te vinden. Elke keer als hij z’n hart verpand aan een vrouw, wordt hij gedumpt. Door de vele gebroken relaties ziet Wai het niet meer zitten om verliefd te worden. Maar verliefdheid is niet iets dat je zomaar aan en uit kan zetten, zo merkt hij. Hij ontwikkelt namelijk gevoelens voor z’n baas Vivian (Ada Choi) en het door hem ontdekte jonge model Ah Yu (Vivian Hsu). Wai’s tegenpool is  Patrick (Alex Fong). Hij heeft al jaren een vriendin, maar houdt er ook nog een minnares op na. Telkens als zijn vriendin iets op het spoor is, weet hij er onderuit te komen. De vraag is hoe lang Patrick dit dubbelleven vol kan houden.

‘Your Place or Mine’ is een romantische komedie op z’n Hong Kongs. Dat wil zeggen dat de film redelijk hectisch is en de grappen lang niet allemaal aankomen. Ook wat betreft de romantiek kent de rolprent aardig wat kanttekeningen. Verwacht dan ook geen mierzoete romcom, maar eerder een combinatie van een matige komedie en mislukt drama.

Ook de aanwezigheid van superster Tony Leung kan de film niet redden. Hoewel zijn spel zeker niet slecht is, is het toch duidelijk dat hij beter past bij de meer serieuze drama en martial arts rollen. Lichtpuntje in de verder standaard presterende cast is de wonderschone Vivian Hsu. Ze speelt haar rol als jong en nieuw fotomodel op natuurlijke wijze. Een rol waar ze zichzelf ongetwijfeld makkelijk mee kan identificeren.

‘Your Place or Mine’ is een film die een beetje tussen de wal en schip valt. Een romantische komedie die in beide facetten van het genre onder de maat presteert. De film voelt iets te lang aan en is bij vlagen wat lastig te volgen. De rolprent is niet heel slecht, maar met een ster als Tony Leung ligt de lat al snel een stukje hoger.


Waardering: 2,5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten