vrijdag 18 juli 2014

Lola (2009)

Land: Filipijnen
Regie: Brillante Mendoza
Cast: Anita Linda, Rustica Carpio, Ketchup Eusebio, Tanya Gomez, Bobby Jerome Go e.a.

http://kanebutlerreviews.blogspot.com/2014/07/lola-2009.html


Mateo (Ketchup Eusebio) wordt beschuldigd van de moord op Arnold. Het zijn de oma’s van beide jonge mannen die in de financiële problemen komen door dit ongeval. Oma Sepa (Anita Linda) moet alle zijlen bijzetten om de begrafenis te kunnen bekostigen terwijl oma Puring (Rustica Carpio) koste noch moeite bespaart om haar zoon uit de gevangenis te krijgen. Voor beide arme grootmoeders gaat dit niet van een leien dakje.

Het entertainment gehalte van deze Filipijnse indie film is erg laag. De constante herrie van de onophoudelijke forse regenval en de chaos van Manilla werken erg vermoeiend door. De matige audio en de redelijk simpele cinematografie zorgen ook niet voor een verhoogd kijkplezier.

In plaats van een meeslepend drama, lijkt de rolprent eerder op een documentaire over de gang van zaken rondom een moord in de hoofdstad van de Zuid-Oost Aziatische archipel. Sympathie is ver te zoeken en het tergend lange proces is rondweg saai. Wel blijft regisseur Brillante Mendoza trouw aan de stijl die we van hem gewend zijn: het in beeld brengen van een authentiek stukje Filipijnen.

Saai, tergend en vermoeiend zijn drie termen die ‘Lola’ het best weten te omschrijven. De twee ervaren omaatjes doen aardig hun werk, maar kunnen een complete miskleun niet voorkomen. Lola mag dan ook terecht een draak van een film genoemd worden.


Waardering: 2 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten