vrijdag 9 mei 2014

Love is a Crazy Thing / Yeonae (2005)

Land: Zuid-Korea
Regie: Oh Seok-geun
Cast: Jeon Mi-seon, Kim Ji-suk, Jang Hyeong-seong, e.a.

http://kanebutlerreviews.blogspot.com/2014/05/love-is-crazy-thing-yeonae-2005.html

Au-jin (Jeon Mi-seon) is in theorie een alleenstaande moeder die in de avonduren noodgedwongen onder de naam van Yoon-jung werkt bij een telefoonseks lijn. Als haar de kans wordt geboden om voor madam Kim (Kim Ji-suk) te werken als vergezelster van het drinkende mannenvolk, neemt ze deze na wat wikken en wegen toch aan. Ze voelt zich nogal ongemakkelijk, omdat ze meer service moet verlenen dan dat ze eigenlijk fijn vindt. Een regelmatig terugkerende interessante klant biedt wellicht uitkomst uit haar wat miserabele leven.

Met een titel als ‘Love is a Crazy Thing’ verwacht men waarschijnlijk dat het om een romantische comedy gaat. Dat is hier absoluut niet het geval. Van humor is geen sprake en de romantische noot moet vervangen worden door een wat ellendig drama. Dit levert een weinig opbeurende rolprent op.

Hoewel de film dus redelijk depressief aanvoelt, geeft het wel een realistisch beeld van het leven van een vrouw in financiële nood. De prima acterende cast draagt hier zeker haar steentje aan bij. Jeon vertolkt de rol van desperate huismoeder met verve.

Regisseur Oh Seok-geun heeft van ‘Love is a Crazy Thing’ een aardige rolprent weten te maken die echter minder vermakelijk dan goed is. Technische mankeert er vrij weinig, maar aan het entertainment gehalte schort het een beetje. Weinig afwisseling in een treurig sausje zorgen voor ‘slechts’ een kleine voldoende.


Waardering: 3 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten