vrijdag 7 maart 2014

Tokyo Tower (2005)

Land: Japan
Regie: Takashi Minamoto
Cast: Junichi Okada, Jun Matsumoto, Hitomi Kuroki, Shinobu Terajima, e.a.

http://kanebutlerreviews.blogspot.com/2014/03/tokyo-tower-2005.html

Toru (Junichi Okada) is een jonge romanticus die stapelverliefd is op de veel oudere Shifumi (Hitomi Kuroki). Ook zijn vriend Koji (Jun Matsumoto) papt aan met de eveneens oudere Kimiko (Shinobu Terajima). Beide vrouwen zijn echter getrouwd en dat beseffen de twee studenten maar al te goed. Geen van allen is blij met de situatie, maar de een weet er beter mee om te gaan dan de ander.

Zodra een film de honderdtwintigste minuut aantikt is de kans groot dat de zit te lang is geweest. Dat geldt absoluut voor dit weinig interessante Japanse drama. Er lijkt namelijk vrij weinig te gebeuren. De twee gereserveerde uren worden voornamelijk gevuld met telkens terugkomende problematiek. Echte stappen lijkt het verhaal daarom niet te maken.

De personages komen in ‘Tokyo Tower’ ook niet echt tot leven. De karakters missen een achtergrond, waardoor enige vorm van empathie ver te zoeken is. Sommige andere opgewekte emoties jegens de hoofdrolspelers blijven ook uit, waardoor de film weinig weet te boeien. Al met al is het maar een zoutloze boel.

Op de aardige, maar zeker niet sublieme, cinematografie na scoort de film van regisseur Takashi Minamoto ondermaats. Een te lange speelduur in combinatie met een oninteressant uitgevoerd verhaal, is ook in dit geval een dodelijke combinatie.


Waardering: 2 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten