vrijdag 6 december 2013

Like You Know It All / Jal aljido mothamyeonseo (2009)

Land: Zuid-Korea
Regie: Hong Sang-soo
Cast: Kim Tae-woo, Uhm Ji-won, Moon Chang-il, Go Hyun-jung, e.a.

http://kanebutlerreviews.blogspot.com/2013/12/like-you-know-it-all-jal-aljido.html

Ku Kyeong-nam (Kim Tae-woo) is een regisseur die voornamelijk lastig te volgen arthouse films maakt. Hij wordt gevraagd om in de jury te zitten van een lokaal filmfestival, maar heeft er eigenlijk niet zo veel zin in. Liever werkt hij met z’n collega’s en vrienden de ene na de andere alcoholische versnapering weg. Voor de buitenwereld lijkt regisseur Ku een succesvol man, maar privé schort er nog een hoop aan.

‘Like You Know It All’ lijkt te beginnen als een rasechte komedie, maar weet zich na verloop van tijd toch meer neer te zetten als een echt drama. Vooral aan het begin kan een lach soms niet onderdrukt worden. Tot een traan komt het echter niet. Daar weet de rolprent te weinig op in te spelen. Dat komt mede door de dikke twee uur die voor de film gereserveerd staan. Dit is wat aan de lange kant. Een minuut of honderd was meer dan genoeg geweest.

De productie moest het doen met een bescheiden budget. Dat is er niet echt aan af te zien. Het enige esthetische minpunt is het wat lelijke camerawerk. Te pas en te onpas wordt er gebruik gemaakt van de zoomlens. Dit zorgt voor een licht amateuristisch gevoel. Ook wordt de camera, waarschijnlijk met een quasi artistieke beredenering, soms totaal nutteloos ergens op gericht. Doordat dit de gehele lengte van de film aanhoudt, stoort het wel degelijk.

Het beste woord om ‘Like You Know It All’ te beschrijven is degelijk. Dit slaat op het verhaal, uitvoering en algeheel gevoel van de rolprent. Lichtpuntje aan de film is de cast. Zowel de hoofdrolspelers als de bijrollen redden een anders iets te lange zit.


Waardering 3 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten