vrijdag 20 december 2013

Tween Academy: Class of 2012 (2011)

Land: Filipijnen
Regie: Mark A. Reyes
Cast: Barbie Forteza, Bea Binene, Elmo Magalona, Louise de los Reyes, Sam Pinto, e.a.

http://kanebutlerreviews.blogspot.com/2013/12/tween-academy-class-of-2012-2011.html

De middelbare scholieren Kara (Barbie Forteza), Georgina (Bea Binene) en Enzo (Elmo Magalona) zijn beste vrienden. Ze dromen ervan om populair te zijn. Om dat voor elkaar te krijgen stellen ze doelen voor elkaar vast. In dit proces bloeien er voor alle drie verschillende romances op. Zoals dat gaat bij de puberende scholieren, levert dat een aantal ongemakkelijke problemen op.

Met onderwerpen als verliefdheid onder highschool studenten en het nodige sms-taal, lijkt ‘Tween Academy: Class of 2012’ wel heel erg gericht op een tiener publiek. De kinders kunnen zich goed inleven in de hectische levens van de hoofdrolspelers. Voor de wat volwassene kijker wordt dat wat lastiger, maar ook zij zullen ongetwijfeld wat dingen herkennen uit hun eigen schooltijd.

De rolprent is duidelijk van Filipijnse komaf. Dat is goed te merken aan de wat onrealistisch geschreven dialogen en de onvermijdelijke clichés. De invoering van een zing- en dansnummer maakt dit beeld compleet. De algehele uitvoering laat ook wat te wensen over. Verder is acteerwerk niet echt bijzonder te noemen. Met een uitzondering voor de rijzende ster die de jonge Forteza lijkt te zijn. Een parallel met de immens populaire Sarah Geronimo (voor de Filipino’s onder ons) is snel gemaakt.

De film scoort over het algemeen ondermaats. Zelfs de schoonheid van supermodel Sam Pinto kan de film niet redden. Dat de rolprent voor een specifieke doelgroep is gemaakt, verzacht de onvoldoende enigszins.


Waardering: 2,5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten