vrijdag 8 november 2013

King (2009)

Land: Indonesië
Regie: Ari Sihasale
Cast: Rangga Raditya, Lucky Martin, Mamiek Prakoso, e.a.

http://kanebutlerreviews.blogspot.com/2013/11/king-2009.html

Guntur (Rangga Raditya) is een twaalfjarig badmintontalent die door zijn obsessieve vader (Mamiek Prakoso) wordt gepusht om keihard te trainen. Als hij door zijn dolenthousiaste vriend Raden (Lucky Martin) wordt verleid om deel te nemen aan een plaatselijk toernooi, brengt Guntur zichzelf en zijn omgeving steeds vaker in de problemen. Na het inzien van de problemen die hij indirect veroorzaakt twijfelt Guntur hardop of hij door moet gaan met zijn sport.

Badminton is verreweg de populairste en meest succesvolle sport van Indonesië. Met negen hall of famers doet de eilandengroep het zeker niet verkeerd. Het is dan ook niet verrassend dat juist uit dit land een film over de sport wordt gemaakt. Grootste inspiratiebron: badmintonlegende Liem Swie King. Leuke bijkomstigheid is dat deze Indonesische held, samen met nog een paar oude meesters, ook daadwerkelijk in de film te zien is.

Daarmee beleeft deze rolprent van Ari Sihasale ook meteen z’n hoogtepunt. Samen met de aardige cinematografie in vaak armoedige leefomgevingen en goede bijpassende muziek, vormen zij de sterkhouders van de film. Een verder ietwat voorspelbaar verhaalverloop, het vele geschreeuw en een gemis van echt serieuze problemen voor de hoofdrolspeler, maken ‘King’ toch enigszins saai.

De film biedt weinig spectaculairs om een groot publiek aan te spreken. Alleen voor de echte badmintonfan kan ‘King’ misschien bovengemiddelde interesse opwekken. De rest kan zijn heil beter bij een willekeurig ander drama zoeken.


Waardering: 2,5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten