vrijdag 15 november 2013

Beautiful Crazy / Luan qing chun (2008)

Land: Taiwan
Regie: Chi Y. Lee
Cast: Amiya Lee, Yi Chiao Liao, Angel Yao, e.a.

http://kanebutlerreviews.blogspot.com/2013/11/beautiful-crazy-luan-qing-chun-2008.html

De film volgt fragmenten van het leven van de drie vriendinnen Xiao-bu (Amiya Lee), Ah-mi (Yi Chiao Liao) en Angel (Angel Yao). Hun ruzies, liefde en persoonlijke problemen zijn allemaal met elkaar verbonden. Het leven van een zeventienjarige vrouw in Taiwan kan soms zowel mooi als verwarrend zijn.

Beautiful Crazy is een experimentele Taiwanese film die haast niet te volgen is. Filmmaker Chi Y. Lee speelt namelijk maar al te graag met de chronologie en stijl van de rolprent. De kijker wordt van hot naar her gestuurd, waardoor de rode lijn als het ware verstoppertje speelt. Tel daarbij op dat de gebeurtenissen redelijk willekeurig ten toon worden gesteld en de verwarring is compleet. Ook de veelvuldige verandering van stijl en kleur leiden af.

Het verhaal mag dan moeilijk te volgen zijn, maar alles is wel prachtig in beeld gebracht. Door het schitterende camerawerk van de Tilburgse Leonard Retel Helmrich, krijgt de film een mooi zweverig en artistiek karakter. En met de toevoeging van de goede muziek roept de rolprent ook nog iets mysterieus over zich heen.

Audiovisueel gezien zit het met Beautiful Crazy dus wel snor. Toch verlang je als kijker naar meer. Het absoluut niet te volgen verhaal is wat dat betreft een afknapper. De film lijkt zich meer te richten op het artistieke volk en weet juist daar de punten te scoren. De rolprent is duidelijk voor een gelimiteerde doelgroep.


Waardering: 2,5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten