vrijdag 25 oktober 2013

A Moment in Time (2013)

Land: Filipijnen
Regie: Manny Palo
Cast: Coco Martin, Julia Montes, Gabby Concepcion, Cherie Gil, Ella Cruz, e.a.

Als de kunstenaar Patrick (Coco Martin) de mooie en steenrijke Jillian (Julia Montes) ontmoet, is hij meteen verkocht. Als hij eindelijk haar hart weet te veroveren, lijkt alles pais en vree. Het duurt niet lang voordat de roze wolk rondom het stel verdwijnt. Een verschrikkelijk moment uit het verleden van Jillian komt aan het licht en Patrick kan het moeilijk accepteren.

Met in het achterhoofd de vaak clichématige mainstream Filipijnse films, zal menig filmkenner met enige argwaan en vooroordelen deze rolprent ingaan. Deze vooroordelen lijken waarheid te worden in het eerste halfuur. De komisch bedoelde scènes zijn matig en bij vlagen vervelend. Dat is jammer, want de dramatische delen zijn een stuk beter. Dit contrast is voornamelijk aanwezig bij de hoofdrolspeler en zogenaamde ‘Prins van de Filipijnse Indie Films’: Coco Martin. Het is duidelijk dat Martin beter voldoet als drama-acteur dan als komiek. Zijn eerdere rol in Kinatay is hier een goed voorbeeld van. Martin’s tegenspeelster, Julia Montes, is degelijk en groeit geleidelijk aan beter in haar rol. De bijrollen zijn een stuk minder goed geacteerd, met uitzondering van Ella Cruz, die een puike prestatie levert.

A Moment in Time heeft een interessante synopsis, maar de uitvoering laat wat te wensen over. Bij vlagen is de rolprent te cliché en zijn de dialogen soms matig geschreven. Dat maakt voor het thuispubliek een stuk minder uit. In de Filipijnen gaan de mensen helemaal stuk op romantische films en dito muziek. En daar speelt de filmmaker maar al te graag op in.

Regisseur Manny Palo heeft uiteindelijk toch een aardige film weten neer te zetten. Het is allemaal verre van perfect, maar hoe langer de rolprent duurt, hoe interessanter die wordt. Dat de film zich gedeeltelijk in Amsterdam afspeelt is voor de Nederlandse kijker een leuk extraatje. Even door het zure begin heen bijten en er ontstaat een aardig Filipijns drama.


Waardering: 3 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten