vrijdag 18 oktober 2013

Who’s That Knocking At My Door? / Jeo-su-jie-seo geon-jin-chi-ta (2007)

Land: Zuid-Korea
Regie: Yang Hae-hoon
Cast: Lim Ji-gyu, Pyo Sang-woo, Yun So-si, Jo Seong-ha, e.a.


Je-hwi (Lim Ji-gyu) werd vroeger op school veel gepest. Hierdoor leeft hij een wat teruggetrokken bestaan. Nu, jaren later, weet zijn vriendin Jang-hee (Yun So-si) hem eindelijk wat losser te maken. Het is tijdens deze periode dat hij Pyo (Pyo Sang-woo), een van de pestkoppen van welleer, tegen het lijf loopt. Het internet is Je-whi’s grootste uitlaatklep en hier smeedt hij met de sympathisant Choi (Jo Seong-ha) een wreed plan. Dit plan loopt echter behoorlijk uit de hand.

Het duurt even voordat Yang Hae-hoon’s ‘Who’s That Knocking At My Door?’ echt interessant wordt. Het moment waar iedereen met smart op wacht, het uit de hand lopen van Je-hwi’s klaagzang, wordt namelijk door een veel te lange aanzet ingeleid. En zodra de film dan eindelijk bij de actie aankomt gaat deze er met zevenmijlslaarzen doorheen. De rolprent zou erg baten bij een wat langere en beter uitgewerkte kern van het verhaal.

Wat meteen opvalt is dat vrijwel alle scènes erg donker zijn geschoten. Dit heeft zo z’n voor- en nadelen. De wat grauwige, donkere stijl draagt absoluut een steentje bij aan de gewenste sfeer van de filmmaker. Het duistere en enigszins morbide karakter van het verhaal komt hierdoor esthetisch gezien prima tot uiting. Er zit daarentegen wel een praktisch nadeel aan vast. Soms is het simpelweg lastig om te zien wat er zich allemaal afspeelt op het scherm. Een beetje afwisseling in de duistere scènes is gewenst.

Gelukkig duurt de film niet heel lang: in nog geen anderhalf uur ben je er wel doorheen. Door de te lange aanzet naar de kern van het verhaal toe, had de rolprent ook geen minuut langer mogen duren. Toch komt ‘Who’s That Knocking At My Door?’ weg met een voldoende, omdat de film je toch weet te raken door de grauwe sfeer en door de manier waarop de verbetenheid van de, vol met haat zittende, hoofdrolspeler geportretteerd wordt.


 Waardering: 3 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten