vrijdag 13 september 2013

2 Young / Jo sok (2005)

Land: Hong Kong
Regie: Yee Tung-Shing
Cast: Jaycee Chan, Fiona Sit, Anthony Wong Chau-Sang, Eric Tsang, Teresa Mo, Yo On-on, e.a.



De achttienjarige Fu (Jaycee Chan) komt uit een arm gezin terwijl de zestienjarige Nam (Fiona Sit) juist uit een hele rijke familie komt. De twee tieners worden stapelverliefd op elkaar, tot ongenoegen van met name Nam’s ouders. Als blijkt dat Nam zwanger is geraakt van Fu, is het hek helemaal van de dam. De twee zien geen andere oplossing dan samen van huis weg te lopen. Het leven wordt er echter niet gemakkelijker op.

 2 Young snijdt het eeuwenoude thema van een rijke vrouw die een relatie krijgt met een arme jongen aan. Het brengt op dit gebied weinig vernieuwing toe en kan daarom enigszins als clichématig worden bestempeld. In het tweede bedrijf ligt de nadruk gelukkig iets minder op de arm/rijk tegenstelling.

Dit Hong Kongse drama met komische elementen is weinig spectaculair. Het doet wat het moet doen. Niets meer, niets minder. De acteurs, waaronder Jackie Chan’s zoon Jaycee, doen wat van ze gevraagd wordt. Het meest in het oog springende karakter is de veelal schreeuwende vader van Fu, gespeeld door Eric Tsang.

2 Young brengt weinig verrassends met zich mee. Dat wil niet zeggen dat Regisseur Yee Tung-Shing gefaald heeft. De film is vermakelijk, maar daar is ook alles mee gezegd. Een typisch gevalletje dertien in een dozijn.



Waardering: 3 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten