vrijdag 27 september 2013

Architecture 101 / Geon-chook-hak-gae-ron (2012)

Land: Zuid-Korea
Regie: Lee Yong-joo
Cast: Eom Tae-woong, Lee Je-hoon, Han Ga-in, Bae Su-ji, e.a.




De middertiger Seung-min (Eom Tae-woong) werkt als architect bij een architectenbureau. Als Seo-yeon (Han Ga-in) in zijn kantoor staat herkent hij haar op het eerste gezicht niet. Snel daarna realiseert hij dat het zijn eerste (jeugd)liefde is die hij na zijn eerste jaar als student nooit meer heeft gezien. Seo-yeon wilt dat Seung-min een huis voor haar gaat bouwen. Tijdens het bouwproces ontstaat een hernieuwd contact tussen beiden.

Het heden wordt in Architecture 101 afgewisseld met het verleden door middel van flasbacks. In deze flashbacks krijgt de kijker te zien hoe de relatie, na een eerste ontmoeting in een architectuurcollege, tussen de jonge Seung-min (Lee Je-hoon) en Seo-yeon (Bae Su-ji) zich ontwikkelde.

Dit drama van Lee Yong-joo bevat alles wat een prachtige film uit dit genre moet hebben. Zo is er naast de dramatiek genoeg ruimte voor een lach. Tevens is het verhaal realistisch en zullen mensen zich makkelijk in kunnen leven in de situatie. Dat de rolprent herkenbaar is voor de kijker, helpt het kijkplezier behoorlijk.

Ook de vier hoofdrolspelers zijn uitstekend gecast. De wonderschone Seo-yeon, zowel de jonge als oude, passen perfect bij hun mannelijke tegenspelers. De chemie spat van het scherm. Naast het goede spel van hen, zijn ook de ondersteunende acteurs sterk. Tel daarbij de mooie geschoten beelden en bijpassende muziek op en Architecture 101 kan gezien worden als een absolute topper.


Waardering: 4,5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten