vrijdag 5 juli 2013

Infernal Affairs / Mou gaan dou (2002)

Land: Hong Kong
Regie: Lau Wai-keung, Alan Mak
Cast: Tony Leung Chiu Wai, Andy Lau, Anthony Wong Chau-Sang, Eric Tsang, e.a
.

 

Yan (Tony Leung) is een undercover politieagent die geïnfiltreerd is in een lokale drugsbende. Niemand weet zijn echte identiteit, op zijn baas inspecteur Wong (Anthony Wong) na. Tegelijkertijd heeft een bendelid, agent Lau (Andy Lau), het tegenovergestelde pad bewandeld. Zowel de politie als de drugsbende komen er al snel achter dat bij beide een rat in hun midden is en proberen deze zo snel mogelijk te ontmaskeren.


Infernal Affairs is de originele versie van The Departed. The Departed kan in alle opzichten gezien worden als directe kloon van deze Hong Kongse actie thriller. Zo zijn in de Amerikaanse variant geen concessies gedaan wat betreft het verhaal, sfeer en het aantal supersterren. Daar waar o.a. Leonardi DiCapro en Matt Damon de show stelen in de Hollywood blockbuster, daar doen de Hong Kongse idolen Lau en Leung dat in Infernal Affairs.

De film heeft een dijk van een verhaal dat van begin tot eind spannend is. Alles is tot in de puntjes uitgewerkt en dat merk je. De actie staat volledig in het teken van het verhaal, wat zorgt voor meer geloofwaardigheid. De rolprent zit ook vol met sfeer. De sets zien er goed uit en passen precies bij de betreffende scènes. Aan alles lijkt veel aandacht te zijn besteed.

Infernal Affairs is een film die je absoluut moet zien. Schitterende prestaties van alle facetten van de film spatten van het beeldscherm. De ruim honderd minuten die voor deze rolprent gereserveerd zijn, zijn voorbij voordat je er erg in hebt. Met Infernal Affairs heeft de Aziatische cinema er absoluut een klassieker bij.



Waardering: 4,5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten